Kiszámíthatóság, biztonság, fejlődés

2017.08.18.

Ughy Attila és Kucsák Lászlő egy rendezvényen, himnuszéneklés közben

A központi költségvetés kedvező alakulása révén a XVIII. kerület számára is jó feltételek lesznek a városrész fejlődéséhez. Ebben a munkában Ughy Attila polgármester szorosan együttműködik Kucsák Lászlóval, Pestszentlőrinc-Pestszentimre országgyűlési képviselőjével. A harmóniának évek óta látványos gyümölcsei vannak, amelyek a jövőben sem maradnak el.

Kétszázmilliós megújulás a gyermekintézményekben

2017.06.26.

A Dohnányi Ernő Zeneiskola is megújul

Ughy Attila polgármester és a terület országgyűlési képviselőjének együttműködése példaértékű, a XVIII. kerület élvezi az előnyeit. Kucsák László, Pestszentlőrinc-Pestszentimre országgyűlési képviselője lobbitevékenységének és a kormánnyal összehangolt munkájának eredményeként mintegy 200 millió forintos keretösszegből két iskola és egy bölcsőde újulhat meg a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP) keretében.

Díszpolgárrá avatták az Oscar-díjas rendezőt

2017.06.10.

Egy büszke közösség nevében köszöntötte Ughy Attila polgármester és Kucsák László országgyűlési képviselő díszpolgárrá avatása alakalmából a világhírűvé vált Oscar-díjas pestszentlőrinci filmest.

Pestszentlőrinci javaslatra vethetnek véget a hűségidőknek

2017.05.12.

Kucsák László országgyűlési képviselő és Ughy Attila polgármester

Fogyasztóbarát javaslattal állt elő a XVIII. kerület országgyűlési képviselője. A T. Ház hamarosan dönthet arról, hogy az előfizetők a hűségidejük lejárta után se kerüljenek hátrányosabb helyzetbe, mint az új előfizetők. Kucsák László országgyűlési képviselő kerületi tapasztalatokat is begyűjtött Ughy Attila polgármestertől, hogy széles körűen megalapozott javaslatot tehessen le az Parlament asztalára.

Egy egész korszakot zárhat le a kormány, ha elfogadják azt a törvénymódosító javaslatot, amit nemrég nyújtottak be a parlamentnek. Eszerint a szolgáltatók már csak maximum 12 hónapra köthetnék magukhoz az ügyfeleket. A javaslatot Balla Györggyel közösen kerületünk országgyűlési képviselője, Kucsák László nyújtotta be.

A szolgáltatók az eddig bevett gyakorlat szerint azzal próbálták elcsábítani a leendő ügyfeleiket, hogy akkor adtak bizonyos kedvezményeket nekik, ha azok két éves szerződést kötnek velük. Ezt is eltörölné a friss javaslatot előterjesztő Balla György és Kucsák László, szerintük a túl gyors technológiai fejlődés és a nagy ütemű piaci változások miatt avult el a 24 hónapos hűségidő.

A törvényjavaslat szerint a fogyasztó a hűségidő lejártával nem kerülhet hátrányosabb helyzetbe annál, mintha új előfizetőként érkezne.

“A „hűségszerződéssel” operáló szolgáltatók piacán a mai körülmények teljesen kiszolgáltatottá teszik a fogyasztókat. Számos szolgáltató úgy alakítja ki a díjtételeit, hogy a fogyasztóknak ne érje meg igénybe venni az adott szolgáltatást csak „hűségszerződés” megkötésével, ami a hatályos rendelkezések alapján akár 2 éves elköteleződést is jelenthet. Gyakori jelenség, hogy a hűségidő lejártával a fogyasztó „hűsége jutalmául” csak jóval drágább díjtételek mellett tudja igénybe venni ugyanazt a szolgáltatást egészen addig, amíg újabb hűségszerződést nem köt. Ugyanakkor a szolgáltatók számos esetben akár egyoldalúan is módosíthatják a szerződési feltételeket – még határozott idejű előfizetői szerződés esetén is –, ami nem mindig szolgálja a fogyasztók érdekeit – olvasható a javaslat indoklásában.

A kényelmesebb és takarékosabb óvodákért, bölcsődékért

2017.04.30.

Kucsák László

A városvezetés és az körzet országgyűlési képviselője harmonikusan működik együtt a napi feladatok megoldásában Pestszentlőrinc-Pestszentimrén. A helyi forrásokat így központi összegekkel lehetett kiegészíteni, amelyek jótékony hatását a kerület intézményei élvezik. Összeállításunkban a megújult létesítményekről adunk helyzetjelentést.

Ezeket a cikkeket olvastad már?