Fergeteges utcabál a Sportkastélynál

2017.08.22.

Az önkormányzat Szent István-napon is kitett magáért. Ughy Attila polgármester nagy gondot fordít arra, hogy a kerület lakói minőségi programkavalkádból válogathassanak. Így történt ez most is.

Kiszámíthatóság, biztonság, fejlődés

2017.08.18.

Ughy Attila és Kucsák Lászlő egy rendezvényen, himnuszéneklés közben

A központi költségvetés kedvező alakulása révén a XVIII. kerület számára is jó feltételek lesznek a városrész fejlődéséhez. Ebben a munkában Ughy Attila polgármester szorosan együttműködik Kucsák Lászlóval, Pestszentlőrinc-Pestszentimre országgyűlési képviselőjével. A harmóniának évek óta látványos gyümölcsei vannak, amelyek a jövőben sem maradnak el.

Menő BMX Cross-pálya épül a Bókay-kertben

2017.08.17.

Az Ughy Attila polgármester vezette önkormányzat pályázati úton teremtette elő a pénzt egy nemzetközi szinten is versenyképes BMX Cross-pálya megépítéséhez Pestszentlőrincen. Ezzel a városvezetés szélesíteni kívánta azon sportágak körét, amelyet a minőségi feltételek meglétével fejleszteni lehet a kerületben.

Hercegnő lett egy pestszentimrei szépség

2017.08.15.

A tizenöt éves szépség

Ughy Attila polgármester és az egész városvezetés szívét megdobogtatta az a Szentendréről érkezett jó hír, amit oly sokan és oly szívesen olvasnak.

Nyertek a golfosok Tótvázsonyban

2017.08.02.

Ki gondolná, hogy Pestszentlőrinc-Pestszentimrén golf klub is működik. Pedig működik, s nem is akárhogyan. Mint a felvételen is látható, az Ughy Attila polgármester széleskörű figyelmességének köszönhetően dolgozó egyesületbe a legkülönbözőbb korosztályból gyűlnek össze a tagok, s szállítják a versenyekről a jó eredményt.

Jutalom az egészségügyi dolgozóknak

2017.07.29.

Ughy Attila polgármester a XVIII. kerület 100 ezer fős közösségének a nevében külön jutalommal köszönte meg az egészségügyi dolgozók munkáját és reményét fejezte ki, hogy a nyári időszakban kevesebb lesz a beteg, és elegendő idő jut a pihenésre, az őszi időszak előtti feltöltődésre.

Két hónap alatt megújulnak a kórtermek

2017.07.26.

Őszre elkészül a Jahn Ferenc Kórház négy urológiai kórtermének felújítása – mondta Ughy Attila, Pestszentlőrinc-Pestszentimre polgármestere. A munkálatokra a kerületi önkormányzat biztosította a mintegy bruttó 15 millió forintot, hogy a városrész betegei még színvonalasabb ellátást kaphassanak.

„Imrei” adomány a Szent-Imre Kápolnára

2017.07.25.

Az épülő kápolna

Másfél millió forinttal támogatja a XVIII. kerületi önkormányzat Ughy Attila polgármester vezette szervezete a határon túli Hegyközszentimrén a Szent Imre-kápolna építési munkálatait, amelyre a pestszentimrei Vasvári Pál Egyesület is szervezett adománygyűjtést – olvasható a Heti Válaszban.

Mint írták, a zarándok kistemplom Szent Imre herceg emlékét őrizné meg az utókornak. Egyelőre lassan zajlik az építkezés, még csak templom a tornya és a kupola falai állnak. Miután a tervek elkészültek, 2007-ben megtörtént az alapkőletétel, Szent Imre herceg halálának ezeréves évfordulóján.

Akkor döntöttek az emlékhely megépítéséről a magyarlakta települések, amelyek nevében megjelenik az Imre szó.

Képzőművészek élménykínálata a Zila Kávéházban

2017.07.24.

A XVIII. kerület nyáron is élen jár abban, hogy magas színvonalú kulturális kínálatot nyújtson a lakosságnak. Ebben a városvezetésnek, Ughy Attila polgármesternek különösen nagy szerepe van, hiszen a városrész munkája nyomán híres művészetbefogadó mentalitásáról. Arról, hogy a lőrinciek, az imreiek minden fontos művészeti irányzatról lehetőleg helyben kapjanak ízelítőt, hogy ne kelljen a távoli belső kerületekbe utazni ezért az élményért.

Rendezvénysorozat Vasvári Pál emlékére

2017.07.15.

Az Ughy Attila polgármester irányította városvezetés hagyományos történelemtisztelete jegyében ünnepségsorozat keretében ma és holnap nagyszabású, kétnapos programmal hajt fejet Nyírvasvári Vasvári Pál, a márciusi ifjak forradalmi alakja, szabadságharcos emléke előtt. A településükről változtatta nevét Fejérről Vasvárira a 48-as hős, akinek édesanyja, Méhay Erzsébet a település temetőjében nyugszik.

Ezeket a cikkeket olvastad már?