Kártevők ellen, nemcsak a Tövishát utcában

Kártevők nemcsak a Tövishát utcában vannak

Közöse fellépést kér a Városgazda a Tövishát utcai pajzstetvek ellen. A pajzstetű alattomos kártevő, a növények nedvét szívogatja el, megfosztja őket az alapvető tápanyagoktól. A meleg, száraz környezetet kedvelik. A tetveket apró termetű, ovális, lapos és barnás-szürkés pajzsszerrű védőburok fedi.

A pajzstetves növény sínylődik, ránézésre fonnyadt, összeaszott, beteg. Levelei sárgulnak, majd le is potyoghatnak. A pajzstetvek invazív kártevők, azaz szúrással hatolnak be a növény testébe. Nagyon fertőzőek. Ezért kell a pajzstetves növényeket elkülöníteni a többitől.

Pajzstetvekkel fertőzött fák gallyazására készülnek a Tövishát utcában a Városgazda munkatársai. A lakosokat arra kérik, hogy az előre egyeztetett időpontban, július 5-én reggel 7.30-tól ne parkoljanak majd a fák alá!

Az előzetes felmérések szerint szükséges a Tövishát utcai, pajzstetűvel fertőzött fák erős, ritkító gallyazása. A tájékoztatás szerint a munkálatokat a reggeli órákban egy nap alatt el tudja végezni a Városgazda, de ehhez a lakosság segítségét is kéri.

A Városgazda és a Közterület Felügyelet munkatársai arra kérik az utcában élő lakosokat, hogy a munkálatok időpontjában, július 5-én, kedden 7.30-tól ne parkoljanak majd autóikkal a fák alá.

Szóval terjednek a pajzstetvek. A növények szerencséjére az időben történő, szakszerű beavatkozással meg lehet menteni az életüket.

A társadalomban lévő nedvszívók ellen mindannyiunknak kell védekezni. Az egészséges értékek terjesztésétől nem lehet megvonni az erőt, nem lehet lezárni a táplálék útját. Sőt! Csak az egészséges szemléletű emberek összefogásával lehet megóvni a társadalmat a betegség terjedésétől. S mindet meg kell tenni a visszaszorítására.

A Városgazda módszerei ide nem jók. Eszközül mindenki saját szellemi leleményét használhatja. A foci EB sikere is megsokszorozhatja az erre felszabadított energiákat.

https://teraszvaros.blogstar.hu/./pages/teraszvaros/contents/blog/28251/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?