Nyári sporttáborok, nemzeti célok

Legtöbben a focitáborokba jelentkeznek

Nem kellett sokáig várni arra, hogy a franciaországi foci EB-nek kézzelfogható hatása legyen a hétköznapokban, a családok, a gyerekek életében. Pestszentlőrincen elindultak a nyári sporttáborok, s legtöbben strandlabdarúgásra és hagyományos focira jelentkeztek. Ennek lehet leginkább örülni, hiszen az utánpótlásnevelés egyik alapköve, hogy a gyerekek szeressenek futballozni.

A Városgazda Utánpótlás Akadémia második alkalommal indította el nyári táborait. A kínálat bőséges. A mozgáskedvelő fiatalok labdarúgó, úszó és vízilabdázó, strandfoci és küzdősport táborba jelentkezhetnek. A turnusok rendkívül sikeresnek mondhatók. Jelentkezni lehet folyamatosan a következő turnusokra.

Érezhetően nagy a fociláz az országban, ezáltal nem meglepő, hogy több, mint 60 gyerek választotta a nyár kezdéséhez a focit. Így a legnépszerűbb táborok a strandlabdarúgás és a hagyományos labdarúgás voltak.

Érdekességek közé tartozik a reptéri skanzen, más néven az Aeropark látogatása is, ahol a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2B terminálja melletti repülőgép múzeumban megtekinthető a magyar közforgalmú repülés elmúlt 60 évének szinte teljes fejlődéstörténete. A kiállított repülőgépek mellett igénybe vehető repülőszimulátor is, amiben a gyerekek maguk is kipróbálhatják, milyen egy repülőgépet irányítani.

Az Akadémia táborainak következő turnusairól Magdáné Illés Katalinnál a 06-30-190-6632 számon lehet érdeklődni vagy az akademia@varosgazda18.hu email címen. Az akadémia18.hu portálról letölthető a jelentkezési dokumentum!

A XVIII. kerület vezetése mindig támogatta azokat az országos célokat, amelyek révén jobb infrastruktúrával minőségi feltételeket lehet teremteni a versenysportnak, elsősorban az e téren meglehetősen mostoha körülményekkel rendelkező labdarúgásnak. Nekik is az a céljuk, hogy az ilyen nyári táborokban a játékkal megismerkedő tehetségek egyenes úton haladhassanak előre a szép, új stadionokba, egészen a válogatottig, a kiemelkedő nemzetközi szerepléseikig. Azért, hogy magukból sikeres sportolókat faragjanak, nekünk pedig, nézőknek, szurkolóknak szívmelengető sportélményeket szerezzenek. Így nemcsak jobban érezzük magunkat a bőrünkben, hanem a magyar közösség is erősebb, összetartóbb lesz általa.

https://teraszvaros.blogstar.hu/./pages/teraszvaros/contents/blog/28271/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?