A piacfelújítással is a lakosság kedvében akar járni az önkormányzat

Ughy Attila: a piac kulturáltságán javítani kell

Ismét olyan döntéseket hozott az Ughy Attila polgármester vezette XVIII. kerületi önkormányzat, amelyekből – a kormányzati intézkedésekhez hasonlóan – a családok iránti elkötelezettség sugárzik. Az összehangolt helyi és központi lépések révén erősödik az intézkedések hatékonysága. A cél az, hogy az emberek könnyebben és jobban éljenek, s jól érezzék magukat a XVIII. kerületben éppúgy, mint szerte az országban.

Az önkormányzat rendszeresen támogatja, a lehetőségeihez mérten anyagilag vagy tárgyi adományokkal, a kerületi feladatokat is ellátó szervezetek – a rendőrség, a katasztrófavédelem vagy éppen a Rákosmenti Mezei Őrszolgálat – munkáját. A képviselő-testület a június 28-i ülésén megerősítette, hogy az év hátralévő részében sem lesz ez másként. Ugyancsak határozat született az Országos Mentőszolgálat Alapítvánnyal kötendő adományozási megállapodásról és a piac fejlesztéséről is.

Az elmúlt években különféle hazai és uniós pályázati lehetőségek révén több területen is jelentős volt a fejlődés a kerületben. Legyen szó akár intézmények felújításáról, közterületek megújulásáról vagy bármely más területről, az önkormányzat folyamatosan figyeli a pályázatokat. A Havanna-lakótelepen működő piacot a Tér_Köz pályázat segítségével kívánják felújítani. A nagy népszerűségnek örvendő piac megfizethető áraival, minőségi termelői áruival nem csak a kerületből vonzza a vásárlókat. – A piac kulturáltságán javítani kell – válaszolt Ughy Attila polgármester az erre a célra előirányzott összeget sokalló képviselői megjegyzésekre. – Olyan területet kell kialakítani, amely méltó körülményeket teremt a heti vásárnak, más napokon pedig egyéb közösségi eseményekre is alkalmas.

Az önkormányzat továbbra is támogatja a kerületi általános iskolás gyerekek iskolakezdését. A diákok tehát idén is számíthatnak az ingyenes füzetcsomagra. Dr. Molnár Ildikó címzetes főjegyző elmondta, hogy a füzetek beszerzése és leszállítása nagy gondossággal történik, és az eddigiekhez hasonlóan a tanév első napján valamennyi általános iskolában ott lesznek a 10 darabos csomagok.

Bár még a szünidő csak a közelmúltban kezdődött, az önkormányzat azért már az őszi iskolakezdésre gondol. Hogy könnyebben indulhasson a tanév a családoknak, erejétől függően a képviselő-testület megteszi az erőfeszítéseket értük.

https://teraszvaros.blogstar.hu/./pages/teraszvaros/contents/blog/28385/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?