Igényes önkormányzat, virágos kerület

Az önkormányzat által fenntartott zöldterületek nagyon gondozottak Pestszentlőrinc-Pestszentimrén. Nem azért, mert a városrész rendre benevez a Virágos Magyarországért elnevezésű környezetszépítő versenybe, hanem azért, mert a kerületben igényes az Ughy Attila vezette önkormányzati vezetés. Fogékonyak a szépre, a jóra, nyaranta színessé, virágossá varázsolják a városrészt. Támogatják a lakók ezirányú elhivatottságát. Példát mutatnak a lakosság számára, hogy kell a környezetet igényesen kézben-, illetve karbantartani. Közös munkájuktól lesz a városrész olyan szép, kulturált, amilyen csak lehet.

A Virágos Magyarország környezetszépítő verseny zsűrije abból az alkalomból látogatott el a kerületünkbe július 28-án, hogy Pestszentlőrinc-Pestszentimre ebben az évben is benevezett a megmérettetésre. A bizottság pozitívan értékelte a látottakat, az eredmény őszre várható.

Az Országos Idegenforgalmi Hivatal a turisztikai és kertészeti szakma támogatásával 1994-ben hirdette meg az első Virágos Magyarországért versenyt, amely az eltelt időszakban mozgalommá nőtte ki magát. Nincs még egy olyan megmérettetés hazánkban, amely évente 2 millió embert képes mozgósítani a kulturált, virágokkal díszített, élhetőbb környezet megteremtéséért, a természeti és az épített örökség megóvásáért, az új generációk környezettudatos neveléséért.

A szemlén a Magyar Önkormányzati Főkertész Szövetség tagjai vettek részt.

Dömötör István alpolgármester a polgármesteri hivatalban fogadta a vendégeket, majd röviden bemutatta a települést. Banyár László, a Városgazda XVIII. kerület Nonprofit Zrt. vezérigazgatója a zöldfelület-gazdálkodásról beszélt.

Ezt követően Kirrné Feicht Ágnes kerületi főkertész kalauzolásával a zsűri megtekintette a helyi zöldfelületeket. Sajnos, az időjárás nem kedvezett a programnak, mert a bejárás alatt rendíthetetlenül esett az eső, s bár a zöldnövények, virágok szebben mutattak volna napsütésben, de azért a szemlézők így is pozitívan értékelték a látottakat.

– Immár 19 éve rendszeresen írunk ki pályázatokat, amelynek célja a szebb környezet kialakítása – mondta a főkertész.

– A kerület lakossága, intézményei részére évek óta meghirdetjük a „Szebb, virágosabb kerületünkért” pályázatot is. Ebben az évben összesen 1300 érkezett irodánkhoz erkély, előkert, családi ház, utszakasz, intézmény kategóriában. A növényosztás alkalmából 1400 láda egynyári növényt osztottunk ki. Emellett az önkormányzat az idén is kiír pályázatot faültetésre, amelynek keretösszege 15 millió forint. A szemléletformálás érdekében a gyerekeknek többek között rajz-, fotópályázatot, kertépítő versenyt is meghirdetünk – tette hozzá Kirrné Feicht Ágnes.

https://teraszvaros.blogstar.hu/./pages/teraszvaros/contents/blog/29124/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?