Ughy Attila az Orient Rádióban

Ughy Attila

A vállalkozók és az önkormányzat kapcsolatáról beszélt Ughy Attila polgármester az Orient Rádióban.

Az adásban szó volt arról, hogyan lehet a leghatékonyabban együttműködnie az önkormányzatnak a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamarával, például a kihasználatlan önkormányzati helyiségek gyors bérbeadása terén.

Polgármesterünk a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) XVIII. Kerületi Tagcsoportja és Pestszentlőrinc – Pestszentimre önkormányzata együttműködéséről beszélt a rádióban, amelynek vendége volt Erdődy Viktor, a BKIK XVIII. kerületi tagcsoportjának vezetője. Több érdekes témát is érintettek a beszélgetés során.

A műsorban szó esett arról is, hogy a 18. kerületi önkormányzat és a kamara közös célja a „Rögtön jövök!” program felelevenítése, azaz a kihasználatlan, önkormányzatoknál levő üzlethelyiségek kedvezményes bérbeadása.

A kapcsolat 2012-ben alakult ki a két intézmény között, amelyre azért is szükség volt, hogy az önkormányzat egyszerűbben tudja támogatni a kamarát.

A polgármester az adásban kifejtette, hiába emeltek már ki néhány ingatlant a vagyonrendelet alól, még így sem mutatkozott irántuk érdeklődés, ezért legújabb terveik szerint karitatív szervezeteknek adnák ki az épületeket, azért, hogy csak a rezsit kelljen fizetniük.

A 18. kerületben mintegy 270-300 millió forintból zajlik a Gilice tér felújítása. A munkálatok augusztus végére, iskolakezdésre fejeződnek be.

https://teraszvaros.blogstar.hu/./pages/teraszvaros/contents/blog/29109/pics/lead_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?