Világbajnok kerületi kajakos, egészségmegőrző tömegsportháttér

A kép jobbszéln Racskó Fruzsina

Szép ifjúsági kerületi sikert tudhat magáénak Pestszentlőrinc-Pestszentimre. A kerületi sportéletet erejéhez mérten teljes szívvel támogató önkormányzat most egy ifjú kajakos lány társaival szerzett dicsőséget a kerületnek.

Minszkben, az ifjúsági kajak-kenu világbajnokságon kerületünk tehetséges kajakosa, Racskó Fruzsina július 30-án a kajaknégyes 500 méteres versenyszámában aranyérmet szerzett. A magyar versenyzők egyébként három számban is aranyérmet szereztek az ifjúsági és U23-as kajak-kenu világbajnokság döntői során.

A magyar szövetség Facebook-oldalának beszámolója szerint a fiatalabb korosztályban az 500 méteres női kajaknégyes – Racskó Fruzsina, Pupp Noémi, Gazsó Dóra és Homonnai Luca -, valamint az 1000 méteres férfi kajakpáros – Petró Erik és Varga Ádám – állhatott fel a dobogó legfelső fokára, míg a 23 éven aluli kategóriában a Devecseriné Takács Kincső, Balla Virág 500 méteres kenupáros lett első.

Ughy Attila polgármester vallja, hogy a sport nemcsak a legjobbak számára fontos, hanem szerves része az egészségmegőrzésnek is. Ezért kerületszerte számos olyan ponton kínál az önkormányzat sportolási lehetőséget a kerület lakóinak, ahol díjmentesen lehet hozzájutni a mozgás örömeihez.

https://teraszvaros.blogstar.hu/./pages/teraszvaros/contents/blog/29100/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?