A CSOK ösztönzi a kisbabák születését, az önkormányzat ajándéka

Ughy Attila polgármester átadja a könyvvel kiegészített ajándékcsomagot az egyik kismamának

A Gólyahír program keretében hagyományosan gazdag ajándékcsomaggal igyekszik a frissen szülővé vált fiatalok dolgát segíteni a XVIII. kerületi önkormányzat, amely a városvezetés figyelmességét, gyermekbarátságát dicséri. Az ajándékcsomag a közelmúltban bemutatott babaápolási szakkönyvvel bővült, amelyet szintén nyugodtan várhatnak az önkormányzattól az újszülöttek anyukái, apukái, benne lesz.

A kisgyermekes szülők számára hasznos, Mit tegyek, ha beteg a gyermekem? című könyvvel bővítette ki az önkormányzat a Gólyahír program ajándékcsomagját. A program a XVIII. kerületben élő fiatal családok gyermekvállalását hivatott ösztönözni. Az ajándékcsomaggal a családokba érkező újszülöttek fogadásához nyújt segítséget az önkormányzat.

A könyvet Ughy Attila polgármester és Dömötör István alpolgármester jelenlétében dr. Szabó Attila, a Semmelweis Egyetem I. sz. gyermekklinikájának igazgatója, dr. Tóth-Heyn Péter igazgató-helyettes és dr. Cseh Áron gyermek-szakorvos. A kiadvány a gyermekkori betegségek és sürgősségi élethelyzetek otthoni megoldásához nyújt szakszerű és közérthető tanácsokat. A gyermekklinika fiatal orvosai a téma szakértőivel karöltve hiánypótló könyvet írtak.

A szülők többek között megtudhatják, hogy mikor és hogyan kell lázat csillapítani, mennyi folyadékot kell innia a gyereknek, vagy éppen, hogy milyen fájdalomcsillapító adható neki. A csecsemőkori szilárd táplálék-fogyasztás bevezetéséről, a nehézlégzés tüneteiről, a gyermekek kórházi kezeléséről is tájékoztatást ad a könyv, de segítséget nyújt a legfontosabb gyermekbetegségek felismeréséhez is. Ugyancsak segít a szülőknek a védőoltásokkal kapcsolatos kérdéseikben, és tanácsokat ad arra is, hogy hosszabb utazásra mit vigyenek magukkal.

A Gólyahír program keretében adott ajándékcsomag a könyv mellett tartalmaz babaápolási cikkeket – digitális lázmérőt, kézfertőtlenítő- és babatörlő kendőt, steril mull lapokat, Sudocrem kenőcsöt, pelenka alátétet és fertőtlenítő oldatot, valamint fürdőlepedőt és egy hűtőmágnest, amin szilárd táplálékok bevezetési ideje is a gyermekorvosi ügyeleti telefonszámok szerepelnek. A csomagban mindezeken felül különböző, a babák gondozásával kapcsolatos tájékoztató anyagok találhatók.

A kormányzat lakásépítési programja pedig azt segíti elő, hogy minél több gyerek születhessen a kerületben, minél több család igényelhesse a CSOK-ot.

https://teraszvaros.blogstar.hu/./pages/teraszvaros/contents/blog/29294/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?