Sörfesztivál: jó ötlet, ragyogó lebonyolítás

Ezúttal is nagy siker volt a második lőrinci sörfesztivál, amelyet Galgóczy Zoltán alpolgármester ötlete alapján rendeztek meg. Az esemény fővédnöke Ughy Attila polgármester és Kucsák László országgyűlési képviselő volt.

Az utóbbi szűk évtizedben egyre nagyobb igény mutatkozott országosan, így a fővárosban is egy-egy új gasztrokulturális fesztivál létrehozására. A XVIII. kerületben ezt a szerepet sokáig csak a Szeptemberi Kóstoló töltötte be, ám tavaly létrejött a Sörfesztivál, ami elsősorban a hazai sörfőzdék, a kézműves sörök bemutatására szolgál. A főszereplő, persze idén is a jó sör volt, de sokan érkeztek a kulturális programok miatt is. A második Kossuth téri sörfesztivál rengeteg érdekességet kínált.

A magyar kézműves sörgyártás egyre népszerűbb, a sörkedvelők pedig szívesen ismerkednek meg az újabb termékekkel, illetve fogyasztják a már bevált kedvenceket.

– Nagy öröm, hogy a tavalyi fesztiválhoz hasonlóan, idén is nagyon sokan eljöttek a Kossuth térre. Mindez azt is bizonyítja, hogy az italokon és a harapnivalókon kívül a kulturális program összeállításában is jeleskedtek a szervezők – mondta el a Sörfesztivál megnyitóján Kucsák László országgyűlési képviselő, aki Ughy Attila polgármesterrel együtt vállalta az esemény fővédnökségét.

A fesztivál szervezőinek szándéka az is, hogy az ilyen és ehhez hasonló rendezvényekkel felidézze Pestszentlőrinc első világháború előtti, illetve a két világháború közötti polgári hagyományait.

A lőrinci sörfesztivál ötletgazdája, Galgóczy Zoltán alpolgármester szerint bizonyosodni látszik, hogy a dél-pesti régióban is van helye egy, a sörfőzés hagyományaira épülő gasztorkulturális fesztiválnak.

– Úgy tűnik, hagyományt tudunk teremteni, és a jövőben is szívesen fogadja a kerület lakossága a Sörfesztivált. Idén ráadásul a tavalyinál szebb, megújult környezetben tölthettük el ezt a három napot – fogalmazott Galgóczy Zoltán.

Az időjárás is kegyeibe fogadta a rendezvényt, így több ezren választották kikapcsolódásként a fesztivált. A sörkínálat rendkívül széles palettán mozgott, és köszönhetően a különböző gyümölcsöknek, valóban színes is volt. Narancstól a meggypirosig, hagyományos, világos aranysárgától a barnán át egészen a feketéig habzott a nedű a poharakban.

Elég csak általános iskolai szinten ismerni a magyar történelmet ahhoz, hogy ne csodálkozzunk, amiért hazánkban az évszázadok folyamán a német, úgynevezett lager típusú sörök váltak ismertté. A fesztiválon is többnyire ezek a sörök jelentek meg, néhol kiegészülve egy-egy búza-, vagy különlegességéként a konyakmeggy ízű sörrel. Azonban a Kossuth téren találkozhattunk az angol sörfőzés hagyományait követő manufaktúrával is.

https://teraszvaros.blogstar.hu/./pages/teraszvaros/contents/blog/29494/pics/lead_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?