Az öttusa egyre népszerűbb Pestszentlőrinc-Pestszentimrén

Marosi Ádám, a londoni olimpia bronzérmese, az augusztus 21-én befejeződött riói olimpia 12. helyezettje gyakran ellátogat a fiatalok egy-egy edzésére, jelenléte pedig mindig motiválja őket

Az önkormányzati finanszírozásnak, illetve annak köszönhetően, hogy a kormány is támogatja az öttusát is a sportág négy éve indult utánpótlás-nevelése egyre népszerűbb a fiatalok körében. Az öttusa fellendülőben van a XVIII. kerületben.

A kerületben négy éve, az alapoknál kezdték a fiatalok oktatását, akik azóta sokat fejlődtek.

„A Lőrinc 2000 SE-nél 40 licencszel rendelkező versenyző van, de hamarosan további 40-50 fiatal sportolónak is megnyílik az út” ‒ mondta Eszes János sportreferens, a Lőrinc 2000 SE szakmai vezetője.

Az önkormányzati támogatásoknak jelentős szerepe van a helyi sportéletben: lehetőséget biztosítanak a különböző létesítmények – uszodák, sportpályák, sportterek – használatára, éves szinten 4-5 millió forinttal finanszírozzák működésüket. Az egyesület hosszú távú célja, hogy egy stabil felnőtt csapatot alakítson ki, és hogy eljussanak az öttusáig.

A gyerekek életében fontosak a példaképek, Marosi Ádám, a londoni olimpia bronzérmese, az augusztus 21-én befejeződött riói olimpia 12. helyezettje gyakran ellátogat a fiatalok egy-egy edzésére, jelenléte pedig mindig motiválja őket.

https://teraszvaros.blogstar.hu/./pages/teraszvaros/contents/blog/29661/pics/lead_800x600.jpeg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?