További évtizedek reményében

A testvérvárosi szerződés megerősítésének pillanata

Kapcsolatépítés, nyelvtudás-fejlesztés, a német kultúra ápolása – ez áll az Ughy Attila vezetett polgármester testvérvárosi kapcsolatépítésének középpontjában.

Megerősítették a 2006-ban kezdődött, idén már tízéves testvérvárosi kapcsolatot Rodingban a XVIII. kerület és a bajorországi kisváros képviselői.

A további együttműködésről szóló dokumentumot Ughy Attila, Pestszentlőrinc-Pestszentimre polgármestere, Molnár Hajnalka, a XVIII. kerületi Német Nemzetiségi Önkormányzat elnöke és Franz Reichold, Roding polgármestere írta alá.

Az augusztusi találkozón mindkét polgármester elmondta, hogy a jövőre nézve fontosnak tartja a kulturális kapcsolatok további elmélyítését.

– A két település kapcsolata eddig is elsősorban azoknak az embereknek a barátságáról szólt, akik beszélnek németül, és ápolni szeretnék a hagyományaikat, a német kultúrát – fogalmazott a találkozóról való hazatérése után Ughy Attila.

Az elmúlt tíz évben számos látogatás, rendezvény szolgálta a XVIII. kerületi német nemzetiség és a rodingiak jó kapcsolatát.

– Az orvosok tapasztalatcseréitől a különféle kórustalálkozókon át az egyházi eseményekig a cél továbbra is az, hogy megtaláljuk a közös utat, és megerősítsük a barátságunkat – mondta Ughy Attila.

Franz Reichold az elmúlt tíz évre visszatekintve kiemelte többek között a balatoni ifjúsági tábor és az ugyancsak népszerű tanév közbeni diákcsere-program jelentőségét.

https://teraszvaros.blogstar.hu/./pages/teraszvaros/contents/blog/29781/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?