Iskolai előkészítő a Pestszentimrei Közösségi Házban

Megírtuk, hogy Pestszentlőrinc-Pestszentimre városvezetése azon van, hogy a lehetőség szerint a leginkább megkönnyítse a tanulók számára az iskolakezdést. Az Ughy Attila polgármester vezette kerület a „végzős” óvodásokra is figyel, iskolai előkészítőket szervez részükre. A városvezető mindent megtesz, hogy a legjobb feltételeket biztosítsa a gyerekeknek az előrejutáshoz.  

A Pestszentimrei Közösségi Házban (PIK) szeptembertől iskolai előkészítő foglalkozásokat szerveznek nagycsoportos óvodás gyerekeknek.

A programok hozzásegítik a tanulókat ahhoz, hogy gördülékenyebben be tudjanak illeszkedni az iskolai életbe, továbbá felkészítik az óvodásokat az első osztályos kihívásokra.

A foglalkozások 30 percesek, és a választott helyszín függvényében van lehetőség heti 1*4 órás foglalkozásokat választani. Egy tanító nénire és egy pedagógiai asszisztensre egyszerre tíz fős csoportok jutnak.

Írás-, olvasás, matematikai alapozást végeznek a gyermekek, ezek a szem-kéz koordinációt, a beszédészlelést, és a hallást fejlesztik.

https://teraszvaros.blogstar.hu/./pages/teraszvaros/contents/blog/29869/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?