Tíz hét alatt hatszáz gyerek az úszótáborokban

Mától már iskola, de mégis jólesik visszaidézni a nyarat. Az elmúlt hónapokban számos sportrendezvényről, nyári tábor sikeréről számoltunk be. A mozgás, a sport, az egészséges életmód jegyében vezetett kerület gazdag lehetőségei közül, most az úszótáborokra tekintünk vissza.

Akadémiánk a tanév végétől kezdve 10 héten keresztül tartotta a táborait, edzéseit és oktatásait. Ez idő alatt kerületi szinten 270 gyereknek valósult meg az úszásoktatása. E mellett az egyéni oktatásban részt vettek száma is meghaladta a 110 főt. Úszó táborunkat 180 gyerek választotta, így a 10 hét alatt több, mint 560 fiatal fordult meg szakembereink keze alatt – írja az akademia18.hu

A gyerekeknek szinte kötelezőnek részt kellene venniük a rendszeres úszáson, hiszen a fejlődő szervezet számára rendkívül jótékony hatással bír. A mozgásszervrendszer erősítése mellett a szív és érrendszer megfelelő fejlődéséhez is hozzájárul. A tüdő és a légzőizmok erősítésére kevés ilyen könnyen alkalmazható módszer létezik. Ajánlatos az úszás kiegészítő sportágként és egészségmegőrzésként is egyaránt.

„Nagyon büszke vagyok a csapatomra, hiszen elképesztő az, amit végigvittek a nyár alatt. Ezúton is köszönöm nekik a figyelmet és a fáradtságot. Köszönöm a szülőknek is, hogy megtiszteltek bizalmukkal minket. Hogy mennyire volt sikeres a nyarunk, azt a számok egyértelműen tükrözik, hiszen majdnem 600 gyerekkel foglalkoztunk a 10 hét alatt. Továbbá több szülő megkeresett minket, hogy beíratnák a gyereküket az Akadémiára. Itt is külön kell választani az oktatást és a versenyzést, hiszen mi a két csoporttal külön foglalkozunk. A tábor mellett rengeteg versenyünk is volt, amiben elfáradtunk és nagyon sikeresen szerepeltünk. Egy rövidke pihenő után most a szeptemberi iskolakezdéssel folytatjuk a munkát és reméljük, hogy legalább ennyire jól fogunk szerepelni a következő szezonban, mint idén. Lesznek új versenyzőink is, így kíváncsian várom a folytatást” – nyilatkozta Horváth Zoltán szakosztályvezető.

https://teraszvaros.blogstar.hu/./pages/teraszvaros/contents/blog/29913/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?