A közlekedésbiztonság fontosságáról már a tanévnyitón szó esett

A közlekedésbiztonság, a kulturált közlekedés népszerűsítése jegyében kezdődött a tanév Pestszentlőrinc-Pestszentimre Kandó iskolájában. A városvezetés és a rendőrség jó kapcsolatának köszönhetően magasrangú rendőrtisztek ajándékokkal érkeztek az évnyitóra, hogy már az első tanítási napon személyes jelénlétükkel nyomatékosítsák a kisdiákokban a közlekedésbiztonság fontosságát.

Minden úgy történt, mint máskor. De azért egy kicsit másképpen: a kandós diákok rendőrökkel ünnepelték a tanévkezdést, akik kerékpárokat és ajándékcsomagokat hoztak az iskolának.

A Kandó iskola igazgatója, Magyar Márta és a helyettese, Kiss Éva Mária után Lévai István Zoltán alpolgármester köszöntötte a diákokat és a vendégeket. Ezt követően Óberling József rendőr ezredes, az ORFK Közlekedésrendészeti Főosztályának vezetője mondandóját humorral fűszerezve szólt a diákokhoz, majd három kerékpárt és ajándékcsomagot adott át az iskolának, a XVIII. kerületi rendőrök pedig az első osztályosoknak ráadásként lufit is.

Az ünnepség után a legkisebbek az iskola elé vonultak, és egy kis fotózkodás után rendőri kísérettel csoportosan átkeltek az úttesten, majd vissza.

– Különleges nap ez a mai az iskola életében – mondta Magyar Márta. – A pedagógiai programunk és a helyi tantervünk része, hogy a gyerekeket megtanítsuk a közlekedésbiztonságra és kulturált közlekedésre. Ez nemcsak elméleti ismereteket jelent, hanem gyakorlatiakat is. Ősszel és tavasszal az iskolai tanpályán gyakorolják a diákok a közlekedést.

Az igazgatónő büszkén számolt be arról, hogy a Kandó iskola 2014-ben bekapcsolódott az Európai Unió által támogatott STARS (Sustainable Travel Accredited and Recognised Schools) programba, amelynek keretében a diákokat, a tanárokat és a szülőket a fenntartható közlekedési módok igénybevételére ösztönözik. A Kandó a legsikeresebb magyarországi általános iskolaként ezüstcsillagot kapott (az aranyat akkor nem osztották ki), az idén pedig megszerezte az arany minősítést.

A tanévnyitó ünnepségen részt vett Minyóczki Árpád rendőr alezredes, a BRFK XVIII. kerületi Rendőrkapitányságának vezetője és Gulyán Károly, a Nemzedékek Biztonságáért Közhasznú Alapítvány kurátora.

https://teraszvaros.blogstar.hu/./pages/teraszvaros/contents/blog/29930/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?