Közösségépítés a Görögdombon

A közösségépítésnek fontos eszköze a különböző kerületrészek számára szervezett rendezvények, ahol a környékbeliek a gazdag programkínálatból való csemegézés közepette találkozhatnak egymással, új ismeretségeket, barátságokat köthetnek, szórakozva tölthetnek el egy-egy kellemes napot. Ughy Attila polgármester sokat tesz azért, hogy erős kisközösségek működjenek a kerületben, s az ottélők jól érezzék magukat Pestszentlőrinc-Pestszentimre lehetőleg valamennyi szegletében.

A Lakatos Lakótelep Környezetéért Egyesület szeptember 4-én rendezte meg a hagyományos Lakatos-napot. A helyszín – mint mindig – a Nefelejcs utca és a Lakatos út sarkán lévő Görögdomb volt.

Kellemes, napsütéses idő és remek hangulat várta azokat, akik a 14. Lakatos-napot választották vasárnapi programul.

A látogatókat és a főzőverseny résztvevőit Csörnyei Ferencné, az egyesület elnöke, a rendezvény lelke és motorja köszöntötte. A délelőtt folyamán a Szivárvány Óvoda apróságainak tánccsoportja, az Eötvös iskola ének- és zenekara, a gyerekek kedvence, Moha bácsi, vagyis Mohai Tibor, az iskola pedagógusa, valamint a Tébláb Alapfokú Művészeti Iskola néptáncosai és a Bubik István Művészeti Iskola növendékei szórakoztatták a nagyérdeműt.

A kicsik a szokásos játékok mellett belülről is megtekinthettek egy tűzoltóautót, aminek nagy sikere volt.

Mindeközben megkezdték az előkészületeket a lecsófőző verseny résztvevői.

Az idén nyolc csapat nevezett be, amelyek mindegyike maga hozta a paprikát, paradicsomot, hagymát, a kolbászt és a többi hozzávalót.

Azok sem unatkoztak azonban, akik nem vettek részt a főzésben. Akinek kedve volt, környezetvédelmi totót tölthetett ki, vagy megmérethette a koleszterinszintjét és a vérnyomását.

A déli műsorszünetben ingyenes lecsókóstolóval várták a vendégeket, akik finom borokat is kóstolhattak.

Délután a program sztárvendégeként Peter Srámek, a Rising Star című tehetségkutató tévéműsor egyik felfedezettje adott koncertet.

A totót helyesen kitöltők közül kisorsolt két nyertesnek egy-egy kerékpárt adott át Kucsák László országgyűlési képviselő és Lévai István Zoltán alpolgármester. A legfinomabb lecsót főző csapat egy kétszemélyes tíznapos görögországi utazással lett gazdagabb.

A színpadi programot a Pedrofon együttes retrokoncertje zárta. A rendezvényen részt vett Torma Beáta önkormányzati képviselő is.

https://teraszvaros.blogstar.hu/./pages/teraszvaros/contents/blog/30049/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?