A mozgásra is ösztönöz a PSK focicsapat

Szépen helytáll a felsőbb osztályban a PSK futballcsapata. A kerületi vezetés sokat tesz a sportért, a mozgásgazdag életmód népszerűsítéséért. A BLSZ. I osztályba feljutott pestszentimrei focisták is sokak számára jelentenek ösztönzést a sportolás megkezdéséhez. Aki nem mozog, csak kisétál a meccsekre, már az is nyert. Jólevegőn van és kellemese szórakozik a sport által.

Újoncként kezdett a BLSZ I. osztályában a pestszentimrei futballcsapat, a PSK. Nem állítható, hogy félve várták a rajtot, amit Egry Zoltán egyesületi elnök és labdarúgó korábbi szavai is alátámasztottak. Azt mondta: „Tudjuk nem lesz könnyű, de a feljutás sem volt az. Nem szeretnénk a mezőny végén kullogni, s nem is fogunk.” A csapat 4 meccsből 4 pontot gyűjtött és ezzel jelenleg a tabella 10. helyén áll.

Nos, az első négy forduló után elmondható, hogy tartja a szavát a csapat is, a kapitány is: valóban nem a sereghajtók között várják a folytatást.

Az első fordulóban hazai pályán, a Táncsics utcában fogadta a PSK a tavaly a BLSZ I. középmezőnyében végző Testvériséget, és 1-1-es döntetlent ért el, ami jó eredménynek számít a premieren.

Következett az első idegenbeli összecsapás, amely nem hozott pontot. Az újbudai csapat, a Kelen SC 3-1-es győzelmet aratott a pestszentimreiek ellen.

A 3. forduló, a szeptember 4-i meghozta a PSK „történelmi” sikerét. A kék-fehérek hazai pályán nyertek jó játékkal 3-1-re a Ferencvárosi FC ellen, megszerezve az első győzelmet. A 0-0-ás félidő után a második játékrészben előbb Mészáros volt eredményes 11-esből, majd Nagy és Zsiga ért el akciógólt, 3-1-es sikert aratva így.

Az Unione FC otthonában szeptember 10-én lépett pályára a PSK. És bár majdnem sikerült elcsípniük egy pontot, de sajnos az utolsó utáni pillanatokban, a 93. percben 2-2-es állásnál a hazai csapat betalált, így a pestszentimreiek 3-2-es vereséget szenvedtek.

A következő mérkőzést hazai pályán játssza PSK szeptember 18-án 16 órától az Inter CDF SE ellen.

https://teraszvaros.blogstar.hu/./pages/teraszvaros/contents/blog/30228/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?