A színes iskolahomlokzatok jó hangulatot adnak a gyerekeknek

Ughy Attila polgármester személyes élményeit idézte két iskola külső felújításának átadása alkalmából. A vonzó, barátságos homlokzatok láttán azt szeretné elérni a városvezetés, hogy gyerekek jókedvűen és szívesen menjenek iskolába, a színes épülethomlokzat jó hangulatot biztosítson nekik.

Színes homlokzatfestés teszi vidámabbá és egyedivé a Kassa utcai és a Kastélydombi általános iskolát. A két intézmény külső felújításának utolsó állomása volt a Színes Város Csoport által készített kreatív, úgynevezett street art stílusú díszítés.

– Amikor mintegy negyven évvel ezelőtt diákként először bejöttem a Kassa utcai iskolába, nagyon féltem. Csúnya kinézetű iskola volt, s amikor bementem a barátságtalan, hatalmas ajtón, úgy éreztem, hogy felfalt az épület, ahonnan alig vártam, hogy délután kiszabadulhassak. A mostani barátságos külső láttán remélem, hogy az elsősöktől a nyolcadikosokig mindenki jó hangulatban, szívesebben jön az iskolába – emlékezett vissza Ughy Attila polgármester a homlokzatfestés szeptember 12-i átadásakor.

A vidám zöld és az azzal összeillő színárnyalatok az alkotók szándéka szerint a kézilabda hatszögletű cikkeit mintázzák a Kassa utcai iskolán. A Kastélydombi iskola a nevéhez méltón kellemes hangulatot árasztó, dombvidéket ábrázoló díszítést kapott.

Ughy Attila úgy fogalmazott, hogy a Színes Város Csoport a munkáiban a street art tiltott és művészi vonulatának határán mozogva hozza létre azokat az értékes díszítőmunkákat, amelyekkel eléri, hogy városszerte, így a XVIII. kerületben is, mosolygósabban tekintsünk a hétköznapi, máshol talán egyhangú, szürke épületekre.

Flór Péter, a Színes Város főtitkára elmondta, hogy egy-egy ilyen alkotás összetett csapatmunka eredménye.

– Ebbe a csapatba a tervezőtől az iskolán és az önkormányzaton át az alkotókig mindenki beletartozik. Közösségi összefogás nélkül nem jöhetne létre egyetlen hasonló projekt sem. A XVIII. kerületben pedig azért szeretünk dolgozni, mert bizonyíthatjuk, hogy nem csak a belvárosban érvényesülnek ezek a magas színvonalú díszítőmunkák

https://teraszvaros.blogstar.hu/./pages/teraszvaros/contents/blog/30263/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?