Megkezdték a ferihegyi szálloda építését

Pestszentlőrinc-Pestszetimre vendégfogadó képességét is javítja az az új szálloda, amelynek a minapi alapkőletétele után már el is kezdték a konkrét kivitelezését. Az Ughy Attila polgármester vezette kerület szoros kapcsolatot ápol a Budapest Airport Zrt-vel, amelynek keretében a térség fejlesztéseit is össze tudják hangolni. Az úgynevezett klaszterrendszer előnye, hogy nem lehet a reptér, illetve a légikikötő környéki településeket egymás ellen kijátszani például azzal, hogy valamely település olcsóbb telket kínál egyes fejlesztésekhez. Az új szálloda a repülőtéren és a fővároson kívül az agglomeráció számára is sok előnyt jelent. Budapesten belül pedig a XVIII. kerület lehet a legnagyobb haszonélvezője.

Szeptember hetedikén letették a Liszt Ferenc repülőtér 2-es termináljának szomszédságában épülő új repülőtéri szálloda alapkövét. A létesítmény 3,2 milliárd forintból épülő meg, várhatóan másfél év múlva a vendégek már el is tudják foglalni a szobákat.

A szállodában 145 szoba lesz négy emeleten, valamint közvetlen terminálkapcsolattal rendelkezik majd. Az átriumos, belső udvarral is rendelkező, 5200 négyzetméteres szállodában 350 négyzetméteren konferenciatermeket is kialakítanak.

A szállodában a bejelentkezésnél, sőt a szobában is lesz repülőtéri utasinformációs szolgáltatás. Az előzetes becslések szerint az átlagos vendégéjszakák száma fejenként 1-1,5 lehet.

A repülőtéren idén minden eddiginél több utas fordult meg, az utasforgalom meghaladta a 11 milliót, ezért is vált szükségessé egy új szálloda felépítése.

Tekintsék meg a WEBHÍRADÓ18 videóját a témában.

https://teraszvaros.blogstar.hu/./pages/teraszvaros/contents/blog/30268/pics/lead_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?