Több száz gyerek pihent, sportolt a nyáron az önkormányzat segítségével

Több, mint 340 gyermek részére biztosította a Városgazda Utánpótlás Akadémia az aktív, sportos nyári pihenés lehetőségét az iskolai szünidő közel 3 hónapos időtartama alatt. A szervezet jól szolgálta a városvezetés célját, hogy a gyerekeknek minél többféle és hasznos nyári program gazdagítsa szabadidőeltöltési lehetőségét. Ezzel Pestszentlőrinc-Pestszentimre az egyik legjobb eredményt érte el a fővárosi kerületek között.

Jó statisztikával zártak a Városgazda Utánpótlás Akadémia saját szervezésű nyári táborai, 340-nál is több gyerek vett részt a programokon. A táborszervezés tapasztalatairól Kissné Baumann Gizella szakmai vezető mesélt a varosgazda18.hu oldalon.

A Bókay-kertet és a Vilmos Endre Sportcentrumot ebben az évben is egész nyáron benépesítették a gyerekek. Idén június 20-tól kezdve 10 héten át több sportágat is kipróbálhattak táborainkban: úszást, vízilabdát, három küzdősportot, strandlabdarúgást, labdarúgást, július 11-től pedig csatlakozott a lehetőségekhez a sportágválasztó tábor, ahol az előzőek mellett a tenisszel is megismerkedhettek a gyerekek. Az Akadémia fontos célkitűzésének tartotta, hogy ebben az évben is az iskolai nyári szünet ideje alatt egészséges és tartalmas időtöltésre megfelelő lehetőséget kínáljon a diákoknak sport-szakoktatók segítségével.

– Az Akadémia már létrejöttének évében, tavaly is elkezdte szervezni első nyári táborait a vakációzó gyerekek számára – mondta el Kissné Baumann Gizella szakmai vezető. – A szakmai elképzelések jó iránya a sportjellegű szaktáborok szervezésére már akkor is megmutatkozott, hiszen a kínálatunk hamar találkozott a szülők és a gyerekek igényével. Egyesületünk gyors fejlődését, szakmai színvonalának emelkedését már azzal az egy számadattal is jellemezni tudjuk, hogy amíg a tavalyi évben összesen kb. 230 gyerek vett részt a szervezésünkben bonyolított nyári táborokon, addig idén már az első 3 hétben elértük ezt a számot.

– A legsikeresebbnek és a legdinamikusabban fejlődőnek a strandlabdarúgó nyári táborunk mondható, hiszen három hét alatt közel 100 gyerek vett részt a foglalkozásokon, tehát 30 fős feletti létszámokkal dolgoztak. A gyerekek nagyon élvezték az egész heti játékot és a szakmai színvonal is kiemelkedő volt. Köszönet érte a szakosztálynak, mert a táborok szakmai programját a szakosztályok állították össze. Örvendetes tény, hogy strandlabdarúgás ilyen népszerű a kerületben, hiszen nemcsak a leigazolt sportolóink, hanem nagyon sok új gyermekarc is megjelent a táborban, akit leginkább a standfoci érdekelt.

– A labdarúgó táborunk is nagyon sok gyereket megmozgatott. Változó létszámmal, de folyamatosan működtek az úszó táboraink is, a 10-15 főtől, egészen a 30 főig, de ezt az igényeknek megfelelően egész nyáron tudtuk üzemeltetni. Ráadásul minden egyes úszótáboros programba beépítettünk a változatosság kedvéért egy kicsi vízilabdát is. Küzdősport táborunk is nagyon jól szerepelt a nyár folyamán, de ebben a sportágban úgy érzem, még nagyon sok tartalék van, amelyet gondos előkészítéssel tudunk még fejleszteni a tábori igényeknek megfelelően. Természetesen a siker egyik titka volt az is, hogy a sok sport, edzés, erőnléti és ügyességi játék mellett még nagyon sok minden, például kalandpark, játszóház, kézműves foglalkozás és lubickolás is belefért a napi programokba. Az egységes megjelenés érdekében minden táborozónk ajándékba kapott Akadémiánktól két egyedi arculattal ellátott pólót is.

A kedvencem a sokféle táborozási lehetőség közül, – mondhatnám az én találmányom – a sportágválasztó táborunk volt. Ez egy új sporttábori forma, amellyel új színt kívántunk hozni azok számára, akik nem tudták biztosan eldönteni a jelentkezéskor, hogy melyik sportágban akarnák legszívesebben kipróbálni magukat.

Egy hetet vittek végig a gyerek ebből a kísérleti táborfajtából, és örömömre az ott megfordult gyerekek szüleitől több köszönő levél is érkezett. Minden nap belekóstolhattak a gyerekek két sportágba is, amit nagyon élveztek, így úszást, vízilabdát, strandfocit, teniszt, labdarúgást kipróbálhattak egy hét leforgása alatt. Sajnos a tervezett kenuzás a rossz idő miatt elmaradt.

– Reményeink szerint jövőre ez lesz az a tábor, amelynek sikere szájhagyomány útján is terjed majd, köszönet érte Varga Noémi sportszervező kollégánknak, aki ennek a szervezését szívügyének tekintette és teljesen magára vállalta – fűzte hozzá.

– Nagy sikere volt minden turnus végén – a heti „komoly” munka lezárásaként – a szakosztályok összevont programja keretében hagyományosan megtartott péntek délutáni bográcsozásnak is a szülők bevonásával.

https://teraszvaros.blogstar.hu/./pages/teraszvaros/contents/blog/30352/pics/lead_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?