A magyarok biztonságáról szól a népszavazás

A következő évtizedeket, és több generáció jövőjét meghatározó döntésnek tartja az október 2-i népszavazást Pestszentlőrinc-Pestszentimre, Csepel és Rákosmente polgármestere is. Ughy Attila, Borbély Lénárd és Riz Levente szeptember 18-i, közös csepeli sajtótájékoztatóján egyöntetűen a népszavazáson való részvételt tartotta felelős állampolgári cselekedetnek. Ughy Attila úgy fogalmazott, hogy az októberi referendumon a magyar társadalom véleményt alkothat arról, hogy kikkel szándékozik együtt élni.

– Amikor 2014-ben, a németországi Gelsenkirchenben járva a főutcán lévő étteremben rendelni akartunk németül, a pincérnő kétségbeesetten szaladt tolmácsért. Az éttermek ugyanis török tulajdonban vannak, és a város lakosságának jelentős része is török. Ugyancsak itt tapasztaltuk, hogy alig akad hely, ahol bankkártyával lehetne fizetni, a muzulmánok ugyanis nem fogadják el az európai bankrendszert, nem bíznak benne. Oly mértékben megnőtt a párhuzamos társadalom hatása, hogy mind a németül való kommunikáció, mind a számunkra már megszokott kényelmi szolgáltatások igénybevétele nehézségbe ütközik, vagy lehetetlen – Ughy Attila.

Pestszentlőrinc-Pestszentimre polgármestere kiemelte, hogy a referendumon nem 1294, jelen pillanatban Magyarországra telepíthető menekültről lesz szó.

– Arról szól a szavazás, hogy ha a magyar állampolgárok nem nyilvánítanak véleményt és nem mondanak nemet a betelepítési kvótára, akkor kinyílik egy kapu, amin a társadalmi változások következtében tízezrével, százezrével érkeznek majd a bevándorlók. Egy esetleges sikertelen népszavazás az embercsempészeket is erősíti, akik ezeket az embereket hamis ígéretekkel, hazugságokkal Európába csábítják. Azért, mert ma még nem találkozunk nap mint nap a párhuzamos társadalmakat jellemző negatívumokkal, ne higgyük azt, hogy mindez nem fog minket is érinteni.

Igenis érinteni fog, ha másként nem, akkor úgy, hogy elvonják tőlünk azokat a forrásokat, amelyekből például ilyen impozáns köztereket tudunk újjáépíteni, mint a csepeli Szent Imre tér, vagy amelyekből meg tudnánk valósítani a szociális felzárkóztatást a saját településeinken.

Mert ezekből majd egy sokkal nagyobb tömeg integrációját kell valamilyen módon finanszírozni. Vegyen részt mindenki a népszavazáson, és szavazzon, így vagy úgy, de éljen a lehetőséggel, mert annál nagyobb szégyen nem lesz, ha majd az unokáik megkérdezik, hogy mit tettek akkor, amikor szavazni lehetett volna, és azt mondják, hogy nem éltek a jogukkal.

https://teraszvaros.blogstar.hu/./pages/teraszvaros/contents/blog/30371/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?