Megújul a Vilmos Endre Sportcentrum

Modern megoldásokkal újult meg a sportcsarnok. A munkálatokra az önkormányzat támogatása révén nyílt lehetőség. A felújítás jövőre a sportcsarnok kiöregedett lámpáinak korszerű LED-fényű világítótestekre való cseréjével folytatódhat az ehhez benyújtott TAO-s pályázat sikeres elbírálásának függvényében. Azt követően egy teljesen megújult és korszerű sportcsarnok fogadhatja majd a kerületbe érkező sportolókat és a sportesemények iránt érdeklődő közönséget.

Mintha újonnan készült borításon lépne pályára az ember, olyan érzés fogja el a Vilmos Endre Sportcentrumban felújított sportcsarnokba lépve. A régi épület külső és belső esztétikai felújításának, a nyílászárók cseréjének és az újjá varázsolt küzdőtérnek köszönhetően a kor követelményeinek megfelelő körülmények között lehet sportolni.

A sportcsarnokhoz tartozó földszinti és emeleti öltözőket az elmúlt két évben újította fel a Városgazda XVIII. kerület Nonprofit Zrt. A sportcsarnok felújításához szükséges forrás nagyobbik részét a MALÉV SC kosár-és kézilabda szakosztályai tavaly szerezték meg TAO-s pályázat keretében, míg az önrészt az önkormányzat biztosította.

– A felújítás során az összes nyílászárót hőszigetelt típusra cseréltük. Az épület két oldalán a műanyag nyílászárókba szerelhető, úgynevezett „stadur panel” felhasználásával a felső ablakokban sikerült kizárni a versenyeket és edzéseket zavaró fényeket. A másik két oldalon a felső sorban lévő fix ablaküvegek fényvédő fóliát kaptak. Az alsó ablakok mind bukó-nyílóak lettek, szintén fényvédő fóliával ellátva, így a régi állapottól eltérően a belső tér szellőztetése is biztosítottá vált. A csarnokban lévő négy ajtót is kicseréltük. A régi, elkopott felületű parketta fel lett csiszolva, és a szakosztályvezetőkkel egyeztetve új pályafestést kapott. Ezen kívül selyemfényű, nagy tartósságú sportlakkozással védtük le a felületét, hogy jobban bírja a terhelést – mondta el Márton Krisztina, a Városgazda Műszaki Előkészítő és Bonyolító Osztályának vezetője.

https://teraszvaros.blogstar.hu/./pages/teraszvaros/contents/blog/30395/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?