A magyarok boldogulásának gyökereiről a Kondorban

Az 1956-os forradalom és szabadságharc minél hitelesebb bemutatása Ughy Attila polgármester első számú törekvései közé tartozik. Fontos számára, hogy a városrész lakói, akiknek választott vezetője, minél tisztábban lássák napjaink demokratikus rendszerének vérben fogant alapjait. Az erős gyökerek ismerete nélkül kevésbé lehet óvni azokat az értékeket, amelyek mentén napjaink Magyarországa épül, virágzik, s kereteket ad a magyarok boldogulásához.

Igaz beszéd 1956-ról címmel tart előadást Pais István A XVIII. kerületi Görög Nemzetiségi Önkormányzat és a Kondor Béla Közösségi Ház szervezésében a közösségi házban október 4-én 18 órától.

Az előadó, Pais István filozófiatörténész, nyugalmazott egyetemi docens, aki az 1956/1957-es tanévben volt végzős hallgató az Eötvös Loránd Tudományegyetem Lenin Intézet nevű karán, aki résztvett 1956. október 22-én este a Budapesti Műszaki Egyetemen tartott összejövetelen, másnap a nagy felvonuláson, majd pedig nemzetőrként és az említett kar forradalmi bizottságának az alelnökeként tevékenykedett.

https://teraszvaros.blogstar.hu/./pages/teraszvaros/contents/blog/30556/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?