Közösségépítő családi nap a Piros iskolában

Közösségépítés sporttal, tánccal, muzsikával a rendkívüli családi napon a Piros iskolában. Pestszentlőrinc-Pestszentimre városvezetésének szívügye a közösségépítés. Ughy Attila polgármester munkatársaival azon van, hogy a kerület közösségeiben a tagok között minél szorosabb legyen a kapcsolat, s lehetőleg minél több külső csoporttal is eszmét, kulturális élményeket cseréljenek, barátságot szőjenek.

A Pestszentlőrinci Német Nemzetiségi Általános Iskolában a hétvégén tanulás helyett az együttlétről és a felhőtlen szórakozásról szólt a nap. Az iskola udvarán színes programok várták a vendégeket. Az iskola tornatermében asztalitenisz villámtornát tartottak, amelybe bárki bekapcsolódhatott, aki úgy érezte, hogy jól bánik az ütőkkel és a labdával. Az iskola udvarán koncertet adott a Faterock zenekara – ami tanárokból és diákokból áll –, de nagy sikert aratott az osztályokra bontott főzőverseny is.

A Piros Iskola Alapítvány nem is egy, hanem egyszerre két különleges meglepetéssel is készült a rendezvényre. Egyrészt meghívták egy sváb falu, Mórágy közösségét, akik sváb történeti bemutatóval, táncbemutatóval szórakoztatták a kulturálódni vágyókat.

Másrészt, mint azt Sági Zoltán, az alapítvány vezetője elárulta, a jövő évtől a tantermeket úgynevezett okostáblákkal szerelik fel, amik közvetlen internetelérést biztosítanak a tanároknak és a diákoknak egyaránt.

https://teraszvaros.blogstar.hu/./pages/teraszvaros/contents/blog/30655/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?