Kiállítás a kerítésen

A XVIII. kerület városvezetése nagy barátja a kultúrának. Támogat minden olyan kezdeményezést, amely újszerűségével meglepi az embereket, egyszersmind közelebb hozza hozzájuk a különböző művészeti ágak alkotásait. Ezúttal kerítés ad helyet a festményeknek a kiállítóterem helyett.

A Pestszentimrei Közösségi Ház és a Pestszentimre Jövőműhely Egyesület Itthon vagyunk címmel „kerítéskiállítást” rendezett október 2-án a Pintér Kálmán Szakrendelő mellett.

Még mindig nem mondható megszokott jelenségnek, hogy művészeti alkotásoknak a kiállítóterem helyett kerítés ad helyet. Pedig ez történt október első vasárnapján, amikor a Pestszentimrei Közösségi Ház (PIK) és a Pestszentimre Jövőműhely Egyesület közösen rendezett ilyen különleges tárlatot a Pintér Kálmán Szakrendelőnél lévő piac kerítésén.

Az egyesület elnöke, Teleki Sándor elmondta, hogy a kiállítás Nádasdy Mihály szobrászművésznek, a Fehéren Feketén Galéria tulajdonosának az ötlete volt négy évvel ezelőtt. Az első alkalom kivételével a pestszentimrei városközpontban rendezik meg a kerítéskiállítást.

– Számunkra az jelenti a sikert, ha megállnak a járókelők az alkotások előtt – mondta az elnök.

– Nem vagyok pestszentimrei, vendégségbe igyekszem, ezért járok errefelé, de bevallom, hogy még nem láttam utcán kiállítást – mondta Nagy Józsefné. – Különleges a helyszín, és a képek is nagyon tetszenek. Remek az ötlet.

Az idei tárlaton – a teljesség igénye nélkül – a Pestszentimrén alkotó festőművészek közül kiállított Schmidt Gabriella, Baranecz Katalin és Frömmel Gyula, és a XIV. meg a XVI. kerületből is érkezett egy-egy művész.

A zuglói Gaál Tibor T-boy grafikus, portrékarikaturista ottjártamkor egy Dickens-portrén dolgozott, a rákosszentmihályi Török Tivadar (Titi) grafikus, karikaturista, festőművész pedig éppen egy tréfás grafikát készített.

Egy ilyen rendezvénynek, túl azon, hogy célja a műalkotások bemutatása, nagy a közösségkovácsoló ereje is. Miközben az alkotók a szakrendelő előtt felállított fehér asztal mellett beszélgettek vagy éppen alkottak, ha a járókelők érdeklődést mutattak, rögtönzött tárlatvezetést is tartottak.

https://teraszvaros.blogstar.hu/./pages/teraszvaros/contents/blog/30722/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?