Lomtalanítás a lakókat védő szabályokkal

A lomtalanítás fontos esemény a XVIII. kerületben is. A városvezetés törekszik arra, hogy minél kisebb kellemetlenség mellett szabaduljanak meg a lakók a fölöslegessé vált holmijaiktól. Az idejekorán kirakott dolgok sok hívatlan látogatót vonzanak, akik szívesen keresgélnek a lomok között. Pestszentlőrinc-Pestszentimre azért szervezte a hűvösebb idő beálltára a lomtalanítást, hogy az időjárás miatt se táborozzanak a guberálók a kerület közterületein.

Idén október 9-én, vasárnap kezdődött el a lomtalanítás, és a hónap 19. napjáig tart majd. A felesleges lomokat ilyenkor ki lehet helyezni, de azért van néhány kivétel. A lomtalanítást végző FKF (Fővárosi Közterület-fenntartó) közleményt adott ki, amelyben felsorolja ezeket a kivételeket.

De mielőbb ebbe belekezdenénk, fontosnak tartjuk megjegyezni, hogy a lomokat nem szabad sem az úttestre, se olyan helyre tenni, ahol az FKF munkatársai nehezen érik el. Az is lényeges, hogy csak a levélben megküldött kikészítési időpontban szabad kitenni a lomokat, melyeket egy nappal később az FKF elszállít.

Nem szabad kitenni az utcára a lomtalanítás idején a hétköznapi szemetet, ipari, mezőgazdasági tevékenység következtében keletkezett hulladékot, veszélyes hulladékot (a szárazelem is ilyen például), építési törmeléket, autógumit, autóroncsot és zöldhulladékot (ág, nyesedék, lomb, fű) sem!

Az ingatlan előtti járdák takarítása az adott ingatlan tulajdonosának a feladata.

https://teraszvaros.blogstar.hu/./pages/teraszvaros/contents/blog/30896/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?