Az idősek is megbecsült, értékes tagjai a XVIII. kerületnek

Szeretet, gondoskodás, jó szórakozás, ez jellemezte a XVIII. kerület nyugdíjasköszöntő rendezvényét. Ott volt az országgyűlési képviselő, a városvezetés több prominens személyisége. Mindez azért, mert fontos számukra, hogy a kerületben élő idősek jól érezzék magukat a városrészben, s még véletlenül se gondoljanak arra, hogy nem megbecsült, értékes tagjai a közösségnek.

Az Idősek Világnapján hagyomány, hogy a Lőrinci Sportcsarnokban egy zenés délutánon szórakoznak a kerület nyugdíjasai, akiket az önkormányzat vezetői is köszöntenek. Az idén is, október 9-én, legalább háromszázan élvezték a három órás vidám műsort, amely a tombolával zárult. A szépkorúakat és az önkormányzat képviselőit, a kerületi Nyugdíjas Érdekvédelmi Egyesület (NYÉVE) elnöke, Freyberger László köszöntötte:

– Egyesületünk 1990-ben alakult, azóta az egyik legnagyobb civilszervezet lett a kerületben, és bízom benne a NYÉVE jól csengő márka névvé vált. Nálunk megtalálhatja helyét a családos, az egyedül élő nyugdíjas, de az is, aki csak barátokra vágyik – s felsorolta mind azokat a lehetőségeket, szakköröket, programokat, amelyek még szebbé, vonzóbbá teszik az egyesületi életet, majd okleveleket adott át a jubiláló tagoknak, köztük a legidősebbeknek, a 96 éves Czakó Jánosnak és húgának, a 93 éves Wild Ferencné Czakó Rozáliának, akik negyedszázada tagok. Rozi nénit még egy öröm érte a délutánon, tombolán megnyerte az egyik főnyereményt, egy értékes ajándékcsomagot.

Ezt követően Szarvas Attila alpolgármester köszöntötte a kerület nyugdíjasait, többek között ezekkel a szavakkal:

– Az Idősek Világnapján hagyomány, hogy kifejezzük megbecsülésünket, hálánkat, tiszteletünket és szeretetünket az idősek iránt. Gyökerünk belefonódik szüleink, nagyszüleink generációjának gyökérzetébe, tőlük tanultunk élni, látni, munkálkodni, szeretni. Önök építették számunkra azt a jelent, amelyben a mi generációink egy újabb nemzedék jövőjét alapozhatja meg. Mindennapi munkánkhoz az elődök példájából meríthetünk erőt, hitet és bátorságot. Így épül, erősödik a nemzetünk nemzedékről nemzedékre.

Kucsák László országgyűlési képviselő pedig megemlítette köszöntőjében, hogy édesanyja akkor ment nyugdíjba, amikor a NYÉVE megalakult.

– Örülök, hogy egyesületük évről évre színvonalas programokkal hívja fel magára a figyelmet és életet adnak az éveknek, ahogy annak idején azt az Életet az éveknek című népszerű tévéműsorban is láthattuk – tette hozzá.

Galgóczy Zoltán alpolgármester és Kőhalmi Pál, a NYÉVE örökös elnöke is jelen volt a nyugdíjasok vidám, zenés délutánján, amelyen a próza után a zenéé és az éneké volt a főszerepet. Ismét Forgács Gábor humorista vezette a műsort, mint tavaly, rajta kívül a nótáról, táncdalról és az operettről Szóka Júlia, S. Nagy Zsuzsa, Berentei Péter, Lovai László és Csáki Tibor gondoskodott, a műsor végén pedig a művészekkel együtt elénekelték a nyugdíjasok a Szeressük egymást gyerekek híres slágert. Az egyesület céljának megfelelően, ezen a délutánon is összefogta a szépkorúakat.

https://teraszvaros.blogstar.hu/./pages/teraszvaros/contents/blog/30990/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?