Hűség a Hazához érdemrend nagykeresztje a polgármesternek

Pestszentlőrinc-Pestszentimre példaértékűen ápolta az 1956-os Forradalom és Szabadságharc hőseinek emlékét. Ezt a munkát vette észre a Szabadságharcosok Világszövetsége és rangos kitüntetést adományozott a polgármesternek.

A Hűség a Hazához érdemrend nagykeresztjét vehette át Ughy Attila, Pestszentlőrinc-Pestszentimre polgármestere.

Az 1956-os Forradalom és Szabadságharc során hősi halált halt forradalmárok, a kivégzett a mártírok, a börtönre ítéltek, a Szovjetunióba deportáltak és a forradalom leverése közben eldördült sortüzek áldozatainak tiszteletére avatott emléktáblát október 20-án a Corvin Filmpalota oldalában Ughy Attila, Pestszentlőrinc-Pestszentimre polgármestere, Sántha Gábor az 1956-os Magyar Szabadságharcosok Világszövetségének elnöke, Lomnici Zoltán a szövetség tiszteletbeli elnöke és Csigás Zoltán alelnök.

A ceremóniát megelőzően az 1956-os események 60. évfordulójára emlékezett a filmpalotában a világszövetség. Az emlékműsort hagyományosan az MSZVSZ kitüntetéseinek átadása követe, amelyen Ughy Attila a Hűség a Hazához érdemrend nagykeresztjét vehette át az 1956-os Forradalom és Szabadságharc emlékének megőrzése érdekében végzett munkájáért.

– Fontos, hogy méltó módon emlékezzünk meg a 60. évfordulóról, és tovább vigyük az ’56-os hősök emlékét. Megtisztelő, hogy mások is észrevették azt a munkát, amit a kerületben ennek érdekében végeztünk, és szeretnénk végezni a jövőben is. Beszélnünk kell a forradalom még élő szemtanúival, amennyit csak tudunk, és amit ők elmesélnek azt tovább terjesszük a családunkban és a közvetlen környezetünkben, hogy élő maradjon az emlékezés.

https://teraszvaros.blogstar.hu/./pages/teraszvaros/contents/blog/31172/pics/lead_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?