Áder János kitüntette Pestszentlőrinc korábbi plébánosát

Varjú Imre nyugalmazott plébános

Jóleső érzéssel fogadta Pestszentlőrinc népe, hogy a forradalom hatvanadik évfordulóján Áder János kitüntette korábbi plébánosukat, a közösség nagy értékét. Az ünnepélyes eseményen a városvezetés is ott volt. A köszöntőben elhangzott, fontos, hogy a fiatalok is megismerjék a titkot, ami lehetővé tette 1956 csodáját.

A Magyar Érdemrend tiszti keresztjével tüntették ki nemrég Varjú Imrét, nyugalmazott plébánost október 23-án a XVIII. kerületi Mária Szeplőtelen Szíve Plébániatemplomban. Az ünnepélyes átadóról képgaléria is készült, összesen 56 fotót tettek közzé, ez a szám egy gyönyörű véletlen egybeesés a nemzeti ünnepünk évszámával.

Az elismerést Surján László európai parlamenti képviselő adta át Áder János nevében Varjú Imrének, aki 25 évig volt plébános Pestszentlőrincen, és nyugdíjas papként most is ott szolgál az Ibolya utcai Szent József-kápolnában.

A köztársasági elnök maga döntött úgy, hogy Varjú Imre a saját közösségében kapja meg a kitüntetést, ami így az egész közösséghez szól. Azt az üzenetet hordozza, hogy itt van köztünk valaki, aki nagy érték.

„A kitüntetést az 1956-os szabadságharc forradalmárainak odaadó lelki gondozásával induló hat évtizedes, rendkívüli elhivatottságban megélt papi szolgálatáért, valamint a Budavári Nagyboldogasszony-plébániatemplom műemlékvédelmi és szakrális szempontból is kivételes rekonstrukciójának létrejötte érdekében végzett meghatározó tevékenysége elismeréseként adományozta neki Áder János köztársasági elnök” – írták a magyarkurir.hu-n.

Szarvas Attila, a XVIII. kerületi alpolgármester köszöntőt mondott a rendezvényen. Kiemelte: fontos, hogy a fiatalabbak is megismerjék a titkot, ami lehetővé tette 1956 csodáját.

https://teraszvaros.blogstar.hu/./pages/teraszvaros/contents/blog/31275/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?