Kiállítás az egykori kisdiák festményeiből

Pestszentlőrinc-Pestszentimre városvezetése ismét nívós kulturális eseményhez biztosította a feltételeket. A kerület lakói tudják, hogy rendre számíthatnak újabb és újabb színvonalas bemutatókra környezetükben, hogy közel az otthonukhoz is ápolhassák saját kulturális szükségletüket.

Gera Béla Miklós kiállítása nyílt meg a minap az Eötvös Loránd Általános Iskola aulájában. A tárlat november 25-ig tekinthető meg.

Az Eötvös iskola fennállásának 50. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen Gera Béla Miklós festőművész, megkeresete Kuba Gábort, az intézmény igazgatóját azzal a kéréssel, hogy szeretne kiállítást rendezni a munkáiból.

– Örömmel igent mondtam, mert nem baj, ha a diákok látnak képzőművészeti alkotásokat az iskola falai között is, mert az csak az épülésükre szolgál – mondta az igazgató.

– Az aulában volt már helytörténeti-, bélyegkiállítás, miért ne lehetne képzőművészeti is?

Gera Béla Miklós 40 éve ballagott el az Eötvös iskolából. Már diákkorában is nagyon szeretett rajzolni, azonban a pályája kezdetén az élet másfelé sodorta. Az alkotó a dísznövénykertész szakmát tanulta ki, aminek mestere is lett, majd miután mindig is érdekelte a könyv- és lapkészítés, elvégzett egy tipográfiai tanfolyamot. Ezt követően különféle könyvkiadóknál, nyomdánál, majd az utóbbi években lapkiadóknál dolgozott.

Néhány év kihagyás után ismét nekilátott festeni és rajzolni, amihez Felföldi Anna grafikus-illusztrátortól kapott szakmai segítséget.

1992-ben az Ybl Miklós Műszaki Főiskola szervezésében Farkas Erzsébet fotóművésszel közös kiállításon mutatta be grafikáit. Azóta több önálló és másokkal közös kiállításon vett részt.

Gera Béla Miklós Üllőn lakik, ahol megalakította gerArt stúdiót, hogy a gyerekek és felnőttek megismerkedhessenek a rajzolás és festés technikáival.

– Nagyon fontosnak tartom, hogy az alkotás teret nyerjen mindenki életében, mert felszabadítja az ember teremtő erejét, kikapcsolja a mindennapi stresszből, örömöt és boldogságot ad – fogalmazott az alkotó. – Az a szép többek között a festészetben, hogy soha nem lehet két teljesen egyforma festményt készíteni.

A kiállítást Kuba Gábor nyitotta meg, a rendezvényen részt vett Kissné Szabó Katalin, Üllő polgármestere is.

https://teraszvaros.blogstar.hu/./pages/teraszvaros/contents/blog/31804/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?