Közösségteremtő délután az Ady iskolában

A Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzat Idősekért-Fiatalokért Közalapítvány rendszeresen szervez olyan programokat, amelyek nem csupán a szabad idő hasznos eltöltését szolgálják, hanem új tudásanyagot, praktikus ötleteket is adnak a résztvevőknek. Galgóczy Zoltán alpolgármester a megnyitón elmondta: nagy örömmel tölti el, hogy ilyen sok érdeklődőt mozgatott meg a program. – Az ilyen remekül megszervezett műhelyfoglalkozások nagy segítséget nyújtanak abban, hogy kerületünkben az oktató-nevelő munka minél színesebb és érdekesebb legyen – hangsúlyozta.

Kerületi pedagógusok, szociális gondozók, nyugdíjasok és diákok különféle kézműves technikákat sajátíthattak el november 18-án az Ady iskolában.

– Alkotóműhely-foglalkozásokat tartunk kicsiknek, nagyoknak, nagycsaládosoknak, szépkorúaknak. Kirándulásokat, nyári táborokat, gasztronómiai délutánokat, kerületi versenyeket, családi napokat, egészséges életmóddal kapcsolatos rendezvényeket, mentős napokat, elsősegélynyújtási és számítástechnikai tanfolyamokat, valamint különböző előadásokat szervezünk az érdeklődőknek – sorolta Diráné Huszár Gertrúd, a közalapítvány kuratóriumának titkára.

– Ezúttal pedagógusokat, szociális gondozókat, kerületi szépkorúakat és tehetséges diákokat invitáltunk az alkotóműhely-délutánra, ahol a résztvevők megismerkedhettek a legújabb kézműves alapanyagokkal és technikákkal. Számos pozitív hozadéka van ezeknek a rendezvényeknek. Közösséget teremtenek, új ismereteket nyújtanak, segítik a diákokkal és idősebbekkel foglalkozók munkáját, kreativitásra, egyéni alkotásra ösztönöznek.

A szervezők minden alkalommal előrukkolnak valamilyen újdonsággal vagy meglepetéssel. Ezúttal Oravecz Péter ételszobrász volt a vendég, aki a helyszínen készített alkotásaival lenyűgözte a rendezvény résztvevőit.

A résztvevők havas téli képeket készítettek, s ünnepi díszüveg kínálótálak, háromdimenziós selyemfényű karácsonyi díszgömbök, ékszertartó fadobozok kerültek ki az ügyes alkotók keze alól. A Pentacolor cég, mint minden évben, most is a legújabb fejlesztésű termékeivel, festékeivel támogatta a több mint százfős alkotóműhely-foglalkozást.

https://teraszvaros.blogstar.hu/./pages/teraszvaros/contents/blog/32121/pics/lead_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?