Praktikus tanácsok álláspályázatokhoz

Az álláskeresőknek is rendszeresen segít Pestszentlőrinc-Pestszentimre városvezetése. Olyan fórumok szervezését segíti elő, amelyek a praktikus pályázástechnikai tanácsok mellett önbizalomnövelő módszereket is a fiatalok elé tárnak.

Munkahelyet keresőknek szervezett tréninget a Jövő Ifjúságáért Egyesület. A november 25-i rendezvényen az érdeklődök profi munkaerő-közvetítőktől kaphattak felvilágosítást többek között arról, hogy miként kell önéletrajzot írni, megpályázni egy munkahelyet és hogyan lehet sikeresen szerepelni az állásinterjún.

– Az utóbbi 2-3 évben megváltozott a munkaerő-piaci helyzet. A gazdasági válság hatása lecsengett, a cégek termelékenysége megnőtt és a munkaerő igényük is magasabb lett. Öt-hat éve még sorra küldték el az embereket, most viszont nem győzik felvenni őket – mondta Turán Gábor, a Pannonjob Kft. székesfehérvári irodájának kölcsönzési vezetője.

A szakember úgy látja, hogy főként fizikai dolgozókat keresnek a munkáltatók, így a legnagyobb esély az elhelyezkedésre az operátori, a betanított munkás, az összeszerelő illetve a gépkezelő munkakörökben van.

– Számos olyan munkakör van, amihez nem kell magasabb iskolai végzettség, és érdemes bátran pályázni akkor is, ha valaki attól fél, hogy úgysem veszik fel. A tapasztalatunk az, hogy ma egy emberre 5-6 álláslehetőség jut, míg néhány éve ez fordítva volt – tette hozzá Turán Gábor.

A Kondor Béla Közösségi Házban megtartott álláskeresői tréninget a Jövő Ifjúságáért Egyesület szervezte. Lukács László, az egyesület elnöke elmondta, hogy egy pályázat része volt ez a rendezvény, amit terveik szerint tavasszal egy nagyobb volumenű állásbörze követ.

– Egyesületünk a Havanna-lakótelepen lakossági információs és szolgáltató irodát működtet. Emellett olyan programokat valósítunk meg, amelyek segítenek az embereknek a hétköznapi életben felmerülő problémák, jelen esetben az álláskeresés megoldásában.

https://teraszvaros.blogstar.hu/./pages/teraszvaros/contents/blog/32158/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?