A lelki egyensúly megteremtéséért

A Facebook-függőség jelensége kapcsán fölvetődik a kérdés, vajon, az a veszélyeztetett, akiknek alacsony az önbecsülése, vagy éppen ellenkezőleg? A városvezetés szívesen veszi, s támogatja is, ha a kerületben olyan előadások hangzanak el, amelyek segítenek a gyerekek lelki egyensúlyának megteremtésében.

Szorongástól az önbecsülésig címmel konferenciát rendezett a Fővárosi Pedagógiai Szakszolgálat XVIII. kerületi tagintézménye november 22-én a Kondor Béla Közösségi Házban.

A gyerekek gyakran a családi problémáik miatt szoronganak, így nem tudnak az iskolában megfelelően teljesíteni, és ez által az önbecsülésük is sérül… A kialakult helyzetben sokaknak az internethasználat jelent valamiféle menekülést a kialakult helyzet elől, amitől pedig függővé válhatnak.

A Fővárosi Pedagógiai Szakszolgálat XVIII. kerületi tagintézménye ezt a témakört járta körül a konferencián.

A tanácskozást Galgóczy Zoltán alpolgármester nyitotta meg, majd Várnai Dóra az Iskoláskorú Gyermekek Egészségmagatartása című vizsgálatban dolgozó pszichológus és pedagógus az iskolai agresszióról, szorongásról és az önértékelésről beszélt. A kortársbántalmazás a világ számos országában, így hazánkban is nehezíti az iskolai közösségek életét. A probléma hatással van az érintettek és szemtanúk egészségére, jólétére, önértékelésére.

Dr. Koronczai Beatrix, klinikai és mentálhigiéniai gyermek- és ifjúsági szakpszichológus, az ELTE PPK (Pedagógiai és Pszichológiai Kar) egyetemi adjunktus Az önértékelés és az internetfüggőség kapcsolata a fiataloknál címmel tartott előadást.

A témakörről már sok publikáció látott napvilágot. Többnyire kapcsolatot találtak az alacsony önértékelés és a problémás internethasználat között, azonban az eredmények nem egyöntetűek. Ugyanakkor a Facebook-függőség jelensége kapcsán összetettebb kép rajzolódik ki. Vajon, az a veszélyeztetett, akiknek alacsony az önbecsülése, vagy éppen ellenkezőleg?

Pál Ferenc a Semmelweis Egyetem Mentálhigiéné Intézet munkatársának előadásának címe: Szorongástól az önbecsülésig volt.

Az önbecsülés sok szorongástól és aggodalomtól szabadít meg, gyógyítja a sebeinket, és lehetővé teszi, hogy egészségesen és önfeledten éljünk. Segít, hogy szembe nézzünk a realitásokkal, még ha fájdalmas is.

https://teraszvaros.blogstar.hu/./pages/teraszvaros/contents/blog/32198/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?