A legjobbat győzték le a lőrinci futsallosok

Az Ughy Attila polgármester által vezetett XVIII. kerület nagyszerű körülményeket biztosít a sportolni vágyók számára. Legyen szó verseny- vagy szabadidő sportról egyaránt. A sport a játék pedig közösségeket kovácsol össze, épít egymást szerető, a közös célokért a végsőkig harcolni képes társasággá. Az alábbi tudósítás is egy ilyen társaságról, egy ilyen csapatról szól. Élmény olvasni minden sorát.

A Városgazda Utánpótlás Akadémia történelmet írt a legutóbbi bajnoki mérkőzésén a futsal NB II-ben. Az egyesület történetében először fordult elő, hogy megverte az éllovast, az eddig hibátlan mérleggel büszkélkedő BME csapatát.

Míg ellenfelünk 10/10 mérkőzését megnyerte és csont nélkül 30 ponttal vezeti a tabellát, addig Akadémiánk a nagyon erős középmezőnyben harcol a feljebbjutásért a maga 50%-os győzelmi arányával. Hétfő este papíron a BME bizonyult erősebbnek, de ugye a futsalt a parkettán játsszák és ott meg mi nyertünk.

Csernai Gábor csapata erős kezdés és jó pár kapufa után relatív hamar gólt szerzett ellenünk, de a válasz is ugyanolyan hamar érkezett Molnár László révén. A hazaiak a félidő vége előtt 5 perccel bepakoltak két villámgyors gólt a kapunkba, de Hasenauer még borsot tört a BME orra alá a lefújás előtti találatával. 3:2 a BME javára.

A BME idegesen vonult az öltözőbe, míg mi a pályán maradtunk rugdosni párat.

A második játékrészben hamar jött a hazai találat. 4 percre rá Ughy Márk góljával ismét felvillantotta a reményeket. Annyira szép volt ez a gól, hogy egy percen belül Sinya kapufájából Váradi Patrik is betalált és ezzel 12 perccel a lefújás előtt egyenlített a Városgazda. 3 perc sem telt el és 9 perccel a találkozó vége előtt Hasenauer Péter megszerezte a vezetést Akadémiánknak. Hatalmas az öröm és látszólag ideges a BME. Fritz Balázs a 33. percben egyenlít, de meddig? 2 perc! Molnár Gergő, ugyanis ismét vezetéshez juttatja csapatunkat! 5 perc van vissza a mérkőzésből és 5:6 az eredmény.

Idegtépő percek következtek. 5 a 4 ellen támad a BME Csernai vezetésével. A bíró többször nyúlt a sárga laphoz, mint egy tinédzser a telefonjához a 3-mas metrón. Mindenki érezte, hogy a hidegvér döntő kérdéssé válik a végjátékban. Egy pillanatnyi figyelmetlenség és Fazekas Bálint egyenlít 2 perccel a lefújás előtt. Pattanásig feszült idegek, eres szemek, üvöltő nézők és két lesavasodott csapat egymással szemben.

Gyönyörű passzok után villan egy ősz haj és kapja a labdát, majd villan a láb és csattan a GÓÓÓÓÓÓL!!! IGEN!!! SIMONYI GÁBOR belövi a győztes találatot egy perccel a lefújás előtt!!! Majd egy elég kétes bírói ítélet következett: Büntetőt rúghat a BME…

Kapusunk Clint Eastwoodot és Steven Seagalt is megszégyenítő pókerarccal nézi a büntetőt elvégezni készülő BME-st. A remegő lábú fiatal nem bírta a nyomást és végül kapufával kihagyta a büntetőt. NYERTÜNK!

Micsoda mérkőzés! Micsoda teljesítmény! Történelmet írtunk… idegenben győztük le a veretlent!

BME – Városgazda Utánpótlás Akadémia 6:7

„A mérkőzés előtt próbáltunk egy új taktikai védekezést, de hamar rájöttünk, hogy nem lesz jó. Jól pörögtek a fiatalok a BME-nél és magabiztosan nyerték a félidőt. Mi lent maradtunk, a szünetben labdázgattunk, mert igazából teher nélkül játszottunk. Mégiscsak az eddig hibátlan listavetőhöz érkeztünk.

A srácoknak elmondtam, hogy mi lehet az erősségünk és össze is jött. Az egyenlítés után éreztük a vérszagot. Nagyon felpörögtünk. Örülök, hogy többször is átélhettük a vezető gól érzetét, hiszen egyre nagyobb eufóriát éreztünk, ami segített abban, hogy a BME 5 támadója ellen is védekezzünk és bírjuk a nyomást. Sinya gólja utáni büntetőt nem is értettük. Úgy látszik fent sem értették, hiszen védés nélkül kimaradt. Úgy érzem egyre jobbak vagyunk. Összeszoktunk és egyre jobban élvezzük a játékot. Jó kis csapat ez! Gratulálok a csapattársaimnak!” – nyilatkozta a portálnak Ughy Márk csapatkapitány.

 

https://teraszvaros.blogstar.hu/./pages/teraszvaros/contents/blog/32363/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?