Teli puttonnyal érkezett a Mikulás a jégpályára

 

Pestszentlőrinc a hagyományőrzés terén is kitett magáért. Advent elején keveseket várnak nagyobb izgalommal országszerte, mint a nagyszakállú, ajándékokkal teli puttonyú Mikulást. A városvezetők valamilyen titkos kapcsolatot létesíthettek vele, mert valahogy sikerül a programot úgy szerveziük, hogy arra a Mikulás idén is megérkezett, ahol a gyerekek meglepetéssel fogadták.

Jégpályára érkezett a Városgazda kedves vendége a hagyományőrző vasárnapi rendezvényen. Hogy a piros ruha, az ezüstös ősz szakáll és a hatalmas pocak mennyire nem megy ki a divatból, azt jelzi, hogy óriási tömegek várták a tél legnagyobb celebét, a Mikulást a régi lőrinci piactéren.

A rendezvényen mindenki kedvére csúszkálhatott, illetve eshetett a jégen. Vasárnap még az sem jelenthetett gondot, ha nem volt saját korcsolya otthon, hiszen ezen a napon ingyenesen lehetett korcsolyát is kölcsönözni a Városgazda cég jóvoltából. A reptér közelsége miatt nem engedték a télapónak szarvasai használatát, ezért cserébe viszont bátran lehetett körözni az erre a célra speciálisan kifejlesztett 2 lóerős fogattal.

A téren felállított Betlehem életnagyságú jászlában kisállat simogató működött a kicsik legnagyobb örömére. Az Advent jegyében a gyermekeket kézműves foglalkozás is várta, ahol kedves ajándék kiegészítők alkotására volt lehetőség. A lelkesen készülő gyerekek csodálatos programmal lepték meg a Mikulást.

A pirosló mosoly az arcán és a közönségtől érkező taps jól jelezte számára azt, hogy érdemes volt jó nagy zsákkal érkeznie idén is a XVIII. kerületbe. Minden aprócska kezecske megtelt finomságokkal és az arcok mosollyal, a szívek szeretettel mentek otthonukba jégpályáról.

 

https://teraszvaros.blogstar.hu/./pages/teraszvaros/contents/blog/32362/pics/lead_800x600.png
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?