Sok száz nyugdíjas jár az akadémiára

Ughy Attila polgármester oklevelet ad át az idős résztvevőknek

Sokkal többen jelentkeztek, mint legutóbb! Újabb szemesztere zárult le a kerületi nyugdíjas akadémiának, és a következő félévben ismét újdonságokra számíthatnak a hallgatók. Olimpiatörténeti, sportágtörténeti előadások várhatók. Ughy Attila polgármester hagyományosan személyesen is részt vesz az eseményen, mert a kerületben megkülönböztetett figyelemmel kíséri a városvezetés a nyugdíjasok életét.

Folyamatosan növekszik az érdeklődés a kerületben évek óta sikeresen működő Nyugdíjas Akadémia előadás-sorozatai és tanfolyamai iránt. A hagyományoknak megfelelően Ughy Attila polgármester is részt vett az akadémia napján a minap, hogy átadja az okleveleket azoknak, akik rendszeresen látogatták a választott kurzusokat.

– Sokkal többen jelentkeztek, mint legutóbb: 676 fő kezdte meg a szemesztert, és 599-en jártak rendszeresen – tájékoztatott Ughy Attila.

A polgármester a tervekkel kapcsolatban elmondta, hogy a nyelvi kurzusokat és a számítástechnikai tanfolyamok egy részét a következő szemesztertől a novemberben az Üllői út és a Hengersor utca sarkán átadott TUD 18 oktatási központban tartják.

– Újdonság még – tette hozzá –, hogy néhány, az akadémia keretében már befejeződött kurzust a következő szemeszterben egyénileg lehet folytatni. Az önkormányzat ezeket már nem tudja finanszírozni, hiszen az akadémia további működését segíti, de aki szeretne a témában tovább elmélyedni, annak bizonyára megéri befizetni. Tudtommal például a jobb agyféltekés rajzolás olyan kurzus, amely iránt rendkívül nagy az érdeklődés.

A következő szemeszterben bővül a tematika is. Ahogy ebben a félévben újdonság volt az olasz nyelv, úgy a következő félévtől például olimpiatörténeti, sportágtörténeti előadások várhatók.

https://teraszvaros.blogstar.hu/./pages/teraszvaros/contents/blog/32553/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?