Sz@rrá ázik a hvg. hu

A humor a bölcsek esernyője – mondta a jeles német író, Erich Kästner. Ez alapján nyugodtan elmondható, hogy a hvg.hu kiadós esőben sz@rrá ázik. A portál Ughy Attila, a XVIII. kerület fideszes polgármesterének esetén kellemetlenkedik.

Ughy Attila némi késéssel érkezett egy karácsonyi összejövetelre, ahol pedagógusokat köszöntöttek. „Képzeljétek el, alig tudtam beparkolni, mert egy Mercedes terepjárónak a hátsó fele annyira kilógott az útra, hogy alig tudtam befordulni. Ekkor jutott eszembe, ja, hát pedagógusokhoz jövök köszönteni, akiknek az elmúlt években sokat emeltek a fizetésén.”

A hvg.hu megkérdezte a polgármestert a történtekről.

Ughy azt felelte, hogy „mint minden poén, természetesen ez is túlzó; mint minden felütés, ez is inkább nagyzoló, mint pontos, de semmiképp sem tiszteletlen és nem bántó.” A politikus szerint egy ilyen belső, informális találkozón bőven van helyük a szabadabb mondatoknak, „ezek csak azokra tartoznak, akik jelen voltak”.  Az végül nem derült ki, hogy valamiféle összekacsintós önirónia volt-e az egész, vagy tényleg úgy gondolja, hogy jól keresnek a tanárok, kommentálta az estet a hvg.hu.

A történetben egy Merciről volt szó. A poén éppen attól volt poén, hogy a polgármester nyilvánvalóan az ellenkezőjét villantotta föl a hétköznapi valóságnak. Ha tele lett volna a parkoló Mercivel, Audival, BMW-vel, akkor egy bölcs ember nem hozakodik ilyen poénnal, mert akkor a társaság tagjai számára természetes, hogy ilyen márkás autókkal járnak. Így a poén nem lett volna poén, csupán szimpla leírása a valóságnak.

Ezek után azt az ostoba kérdést föltenni, hogy Ughy Attila tényleg úgy gondolja-e, hogy jól keresnek a tanárok, s a fölvetéssel az igenlő választ sugallani nem más, mint rosszindulatú erőlködés. Kitűnő alkalom az izzadságszag gusztustalan, kéretlen terjesztésére.

A bölcs polgármesternek nincs oka félni, van esernyője az élet zivataros napjaihoz.

Az erőlködéstől bűzlő hvg.hu környezetének pedig éppen előnyére válik, ha a portál sz@arrá ázik.

https://teraszvaros.blogstar.hu/./pages/teraszvaros/contents/blog/32704/pics/lead_800x600.png
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?