A malacsülteket a külföldiek nyerték el

A hagyományápolás is szervesen hozzátartozik a közösségfejlesztéshez. Tudja ezt Pestszentlőrinc-Pestszentimre városvezetése is, ézért is tartja napirenden az zgalmas sportviadalt.
Kilencedik alkalommal rendezték meg a Bókay-kertben a szilveszteri futóversenyt, a Malacvágtát. A férfiaknák kenyai, a nőknél ukrán győzelem született.
Ma már senki sem csodálkozott azon, hogy sok száz kerületi választotta évbúcsúztató programul az immáron hagyományosnak tekinthető futóversenyt, a Malacvágtát, amely valóban ismert lett, s egyre többen állnak rajthoz, hogy sportolással, futással búcsúztassák az évet.
A Bókay-kerti pályán már a reggeli hidegben is sokan melegítettek, hogy aztán rajthoz álljanak. A versenyt szervező önkormányzat nyolc futamot rendezett, a szuper miniktől egészen a kismamák részére kiírt babakocsis futamig.
A legnagyobb érdeklődés az összevont futamot kísérte, amelyben rajthoz állhattak a juniorok, a felnőtt férfiak és nők, a veteránok és a szeniorok. Voltak vagy százan, amikor elindították a futamot.
A férfiak mezőnyében ott volt a kenyai Kiptun Kimajo, aki az idei varsói és belgrádi utcai futóversenyen is diadalmaskodni tudott. Most sem volt kérdéses a győzelme, mert magabiztos sikert aratva, 15:26-os idővel ért a célba.
A nők mezőnyében is külföldi siker született. Az ukrán hölgy, Irina KiIjoskaja érte elsőként a célba 16:57-es idővel, magabiztos futással.
A szervezők által felajánlott sült malacokat az idén külföldi futók vihették haza, a tombolán kisorsolt harmadik azonban az itthoni szilveszteri asztalra kerül.
Jó étvágyat hozzá!

https://teraszvaros.blogstar.hu/./pages/teraszvaros/contents/blog/32913/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?