Lélegeztető gép a példás összefogás ajándéka

Az emberélet megmentése minden józan ember alapvető érdeke. Egy felelős városvezetésé különösen az. A nemes cél érdekében nagyszerű összefogás jött létre a kerületben.

Az Országos Mentőszolgálat Alapítványának, a Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzatának és a kerület lakosainak hozzájárulásával vásárolt lélegeztető gép segíti a kerületi mentőállomás életmentő munkáját. Az átadó ünnepségnek a Mentőszolgálat Rózsa utcai székhelye adott otthont.

Kónya Zoltán, az Országos Mentőszolgálat Alapítvány kuratóriumi elnöke az ajándékozás teljes folyamatát egy több szereplős összefogás mintapéldájaként minősítette:

– Nem egy mindennapi történet, amikor három szereplő gyorsan és egyszerre tud lépni. A XVIII. kerületben ez történt. Alapítványunk az önkormányzattal és a kerületi lakosokkal összefogva előteremtette az életmentő lélegeztető gép több millió forintnyi költségének fedezetét.

Ughy Attila polgármester köszöntőjét Dr. Pék László, az OMSZ orvos igazgatója felé tekintve egy praktikus kérdéssel zárta: „Milyen egyéb, fontos információkat tudhatnánk meg a Newort HT70-es nevet viselő lélegeztető gépről?”

– Egy ilyen mobilis lélegeztető géppel felszerelt rohamkocsi bevetésével sokszorosára nőhet az életmentés esélye. Ne feledjük, néha perceken, sőt másodperceken is múlhat egy-egy életmentő beavatkozás. A nagy lélekszámú XVIII. kerületen túl a szomszédos kerületek és a környező települések is számíthatnak a lélegeztető azonnali, szükségszerinti alkalmazására.

Dömötör István, az egészségügyért felelős alpolgármester ígéretet is tett:

– Egyeztetünk a mentőszolgálat kerületi vezetőivel, hogy milyen módon tudná önkormányzatunk a városgazda segítségével még funkcionálisabbá tenni a kerületi állomást.

https://teraszvaros.blogstar.hu/./pages/teraszvaros/contents/blog/32906/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?