Három kerületi hókotró tartja rendben a városrész útjait, járdáit

A Pestszentlőrinc-Pestszentimre városvezetése idén is a szélsőségesen hideg időjárásra felkészülve biztosította a technikai feltételeket ahhoz, hogy a kerület utcái síkosságmentesítését minél gyorsabban lehessen elvégezni.

Az idei év első hete meghozta a havas, hófúvásos időjárást, de az utakon ez még szerencsére nem okoz komolyabb fennakadásokat a kerületben. A Városgazda idén is az úttörvény rendelkezései szerint a „Téli intézkedési terv” alapján kezdte meg a kerület önkormányzati kezelésében lévő 255 km aszfaltút és 16 km földút, valamint a kiemelt közterületi járdaszakaszoknak, köztereknek, sétányoknak és az önkormányzati intézmények környezetében lévő járdaszakaszok rendeltetésszerű, balesetmentes közlekedésre alkalmas, azaz szükség esetén hó- és jégmentes állapotának biztosítását.

Az utak megtisztítását három nagy teljesítményű, tolólappal ellátott hóeltakarító gép végzi, ebből két gép sószóróval is felszerelt. Emellett egy kisebb hótoló- és szórógép is rendelkezésre áll a lakótelepi szűkebb utak síkosság mentesítésére. A sószóró anyagot a megszokott módon a Fővárosi Közterület Felügyelet biztosítja.

A járdák hó- és jégmentesítésére két gép állt üzembe, melyek szóró berendezéssel is rendelkeznek. Ezekhez az előírásoknak megfelelően, kizárólag környezetbarát jégmentesítő anyagot használnak.

A Városgazda XVIII. kerület Nonprofit Zrt. mindent megtesz a közterületeken a téli közlekedési feltételek biztosítására. A társaság azonban idén is szeretné felhívni a figyelmet arra, hogy ebben szükség van a lakosság segítségére is, hiszen a balesetek megelőzése érdekében a lakóházak előtti járdaszakaszok takarítását a törvényi előírásoknak megfelelően a tulajdonosoknak, a társasházak esetében a lakóközösségek képviselőinek lesz majd a kötelessége elvégezni.

https://teraszvaros.blogstar.hu/./pages/teraszvaros/contents/blog/33104/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?