Fitneszterem-fejlesztés fogyatékosoknak is

Pestszentlőrinc-Pestszentimre városvezetése szinte minden területen szorosan együttműködik a Liszt  Ferenc Nemzetközi Repülőtérrel. A szoros kapcsolatnak olyan eredményei is vannak, mint a fogyatékosok számára edzési lehetőséget biztosító Suhanj! Alapítvány támogatása.

A Budapest Airport nemzetközi hírű futóversenye, a hagyományosan minden év szeptember elején megrendezett Runway Run nevezési díjaiból részesült a SUHANJ! Alapítvány. A szervezet, amely fogyatékkal élők sportolási lehetőségét segíti, öt és fél millió forintnyi támogatást kapott a tavalyi verseny bevételeiből. Az összeget az integrált fitneszterem működtetésére költik.

Újévi fogadalomból, vagy sem, de érezhetően egyre többen járnak edzésre a SUHANJ! Alapítvány tavaly augusztusban nyílt integrált fitnesztermébe. A belvárosi terem különlegessége, hogy ezen a helyen – az országban elsőként – fogyatékkal élők és egészséges sportolók együtt edzhetnek.

A Budapest Airportnak hároméves támogatói szerződése van az alapítvánnyal, a minden évben szeptemberben (vagyis idén 2017. szeptember 2-án) megrendezett futóverseny, a Runway Run nevezési díjainak a felhasználásáról. A repülőtér futópályáján zajló 5 és 10 kilométeres jótékonysági futás bevételeinek felét Magyarországon a SUHANJ! Alapítvány kapja.

Gusztos Péter, az alapítvány társalapítója szerint a megnyitás óta nagyon biztatóan növekszik a forgalom, mára a termet használók negyede fogyatékkal élő, háromnegyede ép sportoló. „Különösen örülünk ennek az eredménynek, hiszen éppen ez volt a célunk az integrált fitneszteremmel, hogy látássérült, kerekesszékes, vagy bármilyen fogyatékossággal élő emberek ugyanúgy tudják a SUHANJ! Fitness-t használni, mint aki egészséges és csak innen a környékről ugrott le edzeni. Sőt, itt lehetőség nyílik kipróbálni azokat a speciális gépeket, amelyekkel egy kerekesszékes is önállóan edzhet, vagy például ugyanúgy részt vehetnek csoportos órákon. Nagyon komoly visszajelzés ez, hogy Magyarországon erre igenis van igény és jól működhet egy ilyen kezdeményezés.”

Idén szeptemberben egyébként már ötödször zárják le a ferihegyi 1-es futópályát a futóverseny alkalmából, szeptember 2-án szombaton délelőtt. A Runway Run nemzetközi jótékonysági futáson a légiközlekedési szakma és hazai nagyvállalatok képviselői versenyeznek, mintegy ezer fő. A korábbi versenyeket olyan ismert nagy nemzetközi cégek támogatták, mint az európai repülőgépgyártó Airbus Industries konzorcium, vagy a világ egyik legjobb légitársaságának választott Qatar Airways, de hazai cégek is felsorakoztak a jótékonysági esemény támogatói között.

– A SUHANJ! Alapítvány egyik fő támogatójaként boldogan állunk az ilyen kezdeményezések mellé. Az exkluzív repülőtéri futóverseny segítségével összegyűjtött sok ezer eurónak köszönhetően a legkülönbözőbb képességű emberek használhatják a fitnesz termet. Különösen jó látni, hogy a BUD:Sport programunkkal ilyen jó célokat is tudunk szolgálni, mit az ország első integrált fitnesz terme – mondta Kam Jandu, a Budapest Airport kereskedelmi igazgatója.

https://teraszvaros.blogstar.hu/./pages/teraszvaros/contents/blog/33194/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?