Az ugandai árváknak is jutott a gyűjtésből

Ha idős, beteg emberekről, nehéz sorsú rászorulókról van szó, Pestszentlőrinc-Pestszentimre városvezetés érzékenyen reagál. Jól működő intézményrendszert épített ki, hogy az érintettek ne érezzék egyedül magukat, a kerületi szolidaritás melegét mindig érezzék maguk körül. Ez a szép példa a fiatalabb korosztály számára is ragadósnak bizonyult.

A Csontváry Kosztka Tivadar Általános Iskola tanulói egy ugandai iskola diákjainak gyűjtöttek ajándékokat, amelyeket decemberben vett át a Magyar Afrika Társaság, hogy eljuttassa az afrikai országba. Az adomány január első napjaiban célba ért. A magyar diákok olyan sok hasznos dolgot gyűjtöttek össze, hogy nemcsak az iskolásoknak, hanem egy gyermekotthon kis árváinak is jutott az adományból.

Beszámoltunk arról, hogy a Csontváry iskola tanulói adományt nyújtottak át a Magyar Afrika Társaságnak, hogy juttassa el azt az ugandai King David iskola diákjainak. A társaság ezt megelőzően egy hónapos misszión vett részt a kelet-afrikai országban, és felkereste az említett iskolát is, amely Kampalától, a fővárostól mintegy 300 kilométerre, az esőerdő sűrűjében található.

Amikor hazajött a csapat, a Csontváry iskola aulájában kiállítást rendeztek az ugandai tanulók iskolájukat és annak környezetét ábrázoló rajzaiból, valamint az ott készült fotókból. A csontvárys gyerekeket mélyen megérintette, hogy milyen szegénységben élnek, és milyen rossz körülmények között tanulnak az ottani diákok, ezért elhatározták, hogy cipőt, ruhát és tanszereket gyűjtenek nekik.

https://teraszvaros.blogstar.hu/./pages/teraszvaros/contents/blog/33312/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?