Közösségépítés ecsettel, szívdobbanással

A közösségépítés különleges képesség a városvezető számára. A közösségszobrász pontosan megérzi azokat az elemeket, amelyekből erős közösséget tud összekovácsolni. Pestszentlőrinc-Pestszentimrén a városvezetés mestere ennek a munkának. Most a családközpontúságból és a művészetszeretetből gyúrtak elegyet, hogy az így készült értékből erősítsék meg egy speciális közösség vonzerejét.

Rendhagyó kiállítás nyílt a Rózsa Művelődési Házban. Azért rendhagyó, mert több alkotó együttes tárlata nem ritka, az viszont igen, ha anya és fia együtt állítja ki festményeit. Klima Elvira és Safranek Márk életének szerves része a képzőművészet, bár inspirációjuk, látásmódjuk és a technikájuk is különböző. Azonban, ahogy ezt ők is hangsúlyozták, éppen ez a kettősség alapozta meg kiállításuk egyediségét.

– Nagy öröm, hogy lehetőséget kaptunk a művelődési háztól életünk első kiállításának megrendezésére. Azt gondolom, hogy ha valaki az alkotás bármely formáját választja, valahol mindig fiatal marad – mondta Klima Elvira, aki hozzátette, hogy a művészi hajlam a családban örökletes.

– Édesanyámtól örököltük a géneket, a családban több művész is van. Márk a hatodik láncszem ebben a sorban. Képeink bemutatásával elsősorban örömet szeretnénk szerezni és egy kis kikapcsolódást akarunk nyújtani a látogatóknak.

A megnyitón a festmények mellé zenei élmény is társult, a kötetlen beszélgetést, a művek megtekintését Rózsa György gitárművész akkordjai kísérték.

Az Entitások – avagy Anyja és Fia kiállít című tárlat február 8-ig tekinthető meg – nyitvatartási időben – a Rózsa Művelődési Ház földszinti galériájában.

https://teraszvaros.blogstar.hu/./pages/teraszvaros/contents/blog/33337/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?