Így újul meg a ferihegyi gyorsforgalmi út

Pestszentlőrinc-Pestszentimre is nagymértékben fejlődik azáltal, hogy megújul a ferihegyi gyorsforgalmi út. A városvezetés sokat dolgozott azért, hogy a kerület számára is a legelőnyösebb megoldás jöjjön ki a beruházásból.

A becsült összegnél jóval olcsóbban, összesen 174,5 millió forintért vállalták el a Ferihegyi repülőtérre vezető gyorsforgalmi út fejlesztésének első ütemét. A napi.hu cikke szerint két cég, a Lonberg Építőipari és Szolgáltató Kft., valamint a Linakron Mérnöki Kft. nyerte meg a BKK tenderét.

A nyertesek pályaszerkezet-technológiai szakvéleményt, tanulmánytervet és kiegészítő vizsgálatokat, kiviteli terveket (bele értve az engedélyeztetést is), valamint a közbeszerzési dokumentációt kell készítenie. A szerződés január 3-án már meg is kötötték a BKK-val.

A lap szerint a BKK “egyik interneten elérhető anyaga” a következőképpen határozza meg az első ütemet:

A főpálya és szervizutak közötti elválasztása megszűnik

Középen új elválasztás épül, így az út 2×3 sávos lenne a Gyömrői úttól kifelé

A különszintű átvezetések irányonként 1-1 sávosak maradnak

A megengedett sebesség egységesen óránkénti 70 kilométer lenne a teljes úton

Új gyalogos felüljáró épül a Csaba utca vonalában, és kerékpárút lesz a Csévéző utca, valamint a Ferihegy 1-es terminál között

Az első ütem becsült költsége 5-7,5 milliárd forint, a másodiké pedig 13-17 milliárd.

A második szakaszban az út 2×2 sávosra bővül a Kőér utca és a Gyömrői út között. A különszintű átvezetéseket is ugyanekkorára bővítik ki, a Felsőcsatári útnál új, szintén 2×2 sávos aluljáró épül.

A harmadik ütemben (8-10 milliárd forint) a Felsőcsatári út és Csévéző utca között a 2×2 sávos pálya mellett szervízutak épülnek, leállósáv és kerékpársáv is kialakítható, de ezekhez jelentős kisajátítás szükséges.

https://teraszvaros.blogstar.hu/./pages/teraszvaros/contents/blog/33597/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?