Népszerű lett az új Iciri-Piciri Bölcsőde a XVIII. kerületben

A XVIII. kerület nevelési tevékenysége újabb, nemzetközileg elismert és eredményes módszerrel bővült. Ughy Attila polgármester méltán lehet büszke az újabb sikerre, hiszen vezetésével a városrész sokat tesz a gyereke minőségi fejlesztése érdekében. Odafigyelve a legapróbbak korosztályára is.

Minősített Montessori gyermekintézményként működik január 1-je óta az Erzsébet-Bélatelepen található Iciri-Piciri Bölcsőde.

A 2014. márciusi alapkőletétel és az októberi megnyitás óta eltelt rövid idő alatt az intézmény rendkívül népszerű lett a fiatalodó kerületrészben. A Montessori elv alapján történő fejlesztés egy új nevelési irányzat a kerület bölcsődei szolgáltatásában.

A minősítő oklevél február 9-i átadásán Bulyáki Gyuláné intézményvezető hangsúlyozta, hogy a gyermeki kíváncsiságot, érdeklődést és tudásszomjat a felnőtteknek kell kielégíteniük. Ehhez kitűnő módszer az olasz Maria Montessori nevelési elveire alapuló foglalkozás.

– A Montessori-pedagógia nem a hagyományos értelemben tanít, hanem olyan környezettel veszi körül a gyerekeket, amelyben saját élményeikre alapozva szerzik meg a szükséges tudást, fedezik fel a világot, fejlesztik képességekeit. A módszer figyelembe veszi a gyermek adottságait, képességeit és fejlettségi szintjét, és önálló, tevékeny, kreatív gyermekeket nevel.

Az intézmény számára a minősítést elismerő oklevelet Stefán Mariann, a Magyarországi Montessori Egyesület elnöke adta át.

Az eseményt megtisztelte jelenlétével Kucsák László országgyűlési képviselő, Ughy Attila polgármester és Dömötör István alpolgármester, Erzsébet-Bélatelep önkormányzati képviselője is. Mindhárman egyetértettek abban, hogy már bölcsődés korban fontos a gyerekek megfelelő fejlesztése.

https://teraszvaros.blogstar.hu/./pages/teraszvaros/contents/blog/33883/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?