Bringabarát lesz Dél-Budapest

A XVIII. kerület vezetése arra törekszik, hogy minél hatékonyabban lehessen felhasználni a kerékpárút-fejlesztésre fordítható milliárdokat. Ennek érdekében a szakmai szervezetekkel és a városrész kerékpárosaival együtt keresik a legjobb megoldást.

Európai uniós forrásokból 8,39 milliárd forintot költenek hamarosan arra, hogy a főváros bringabarát legyen, vagyis hogy könnyen, kényelmesen el lehessen jutni bárhova a biciklivel. A dél-budapesti régió (XVIII – XXI – XXIII. kerületek) 2,387 milliárd forintot kap erre a célra. A Magyar Kerékpárosklub a lakosság segítségét kéri a projektek megvalósításában, egy kérdőívet kellene kitölteni ehhez.

A 18. kerületet a tervek szerint Csepellel és Soroksárral kötnék össze, így jöhetne létre egy közös, közlekedési és turisztikai útvonal. A kerékpárosklub véleménye szerint a projekt javasolt nyomvonala nem elégítik ki teljes mértékben a közlekedési igényeket, leírásuk szerint olyan területen épülne kerékpáros útvonal, ahol jelenleg nem igazán tapasztalható erre igény (részben beépítetlen területekről van szó).

“A Kerékpárosklub szakmai anyagában részletes javaslatot dolgozott ki az érintett városrész-központok (Pestszentlőrinc, Pestszentimre, Soroksár, Csepel) belvárosi kapcsolatainak és a kerületek központjainak területi alapú kerékpárosbarát fejlesztésére. Utóbbi a városházi egyeztetésen elhangzottak szerint bekerült a projektbe. Ez nem az érintett kerületek kapcsolatainak szükségtelenségét jelenti – ezek megoldására is tettünk szakmai javaslatokat –, csupán a hangsúlyok hatékonyság szerinti átrendezését.”

https://teraszvaros.blogstar.hu/./pages/teraszvaros/contents/blog/35514/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?