Nőnapi szeretetajándékokat készítettek a gyerekek

A városvezetés számára kiemelt feladat a közösségépítés. A hölgyek iránti tisztelet pedig ennek szerves része, hiszen ahogy a családban, a kisközösségekben is elsősorban a nők gondoskodnak az otthon melegéről. A nőnap idén is olyan alkalmat teremtett a városatyák számára, amellyel széles körű mozgósítást kezdeményezhettek a tavasz szép ünnepén.

Háromszáz nőnapi üdvözlőkártyát készítettek a diákok az alkotóműhely-foglalkozáson a Pestszentimrei Ady Endre Általános Iskolában.

Nem kis feladatra vállalkoztak az adys gyerekek, amikor elhatározták, hogy a Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzat Idősekért-Fiatalokért Közalapítvány felhívására nőnapi ajándékokat készítenek a kerületi szociális szakszolgálatoknál dolgozó hölgyeknek és a nyugdíjas klubok tagjainak.

Az üdvözlőkártyák megvalósítását komoly tervezőmunka előzte meg. A gyerekek megvitatták, hogy milyen alapanyagból, milyen technikával és milyen díszítéssel készüljenek az alkotások. Az ötletelés során több lehetőség is felmerült, végül a színes virágokkal díszített papíralapú ajándékkártya kapta a legtöbb „szavazatot”. Amíg a diákok szorgoskodtak, egyik gyerek a tavaszi ünnepkörről készült kiselőadásával lepte meg a társait.

– Az Idősekért-Fiatalokért Közalapítvány több olyan programot is szervez, amelyeken a nyugdíjasok a diákokkal együtt vesznek részt. Ezért a gyerekektől nem áll távol, hogy az időseknek segítsenek, szeretettel gondoljanak rájuk, vagy meglepjék őket valamilyen alkotással – mondta Diráné Huszár Gertrúd, az alapítvány kuratóriumának titkára. – Az adys gyerekek több nyugdíjast már név szerint ismernek, mert a szépkorúak heti egy alkalommal számítástechnikai tanfolyamra járnak a közalapítvány szervezésében.

Három hatodikos fiút is megkérdeztünk a „jótékonykodásról”.

– Nagyon szeretek kézműveskedni és másoknak örömet szerezni. Ezt kevesen tudják rólam, mert általában „csibész” vagyok – mondta huncut mosollyal Kelemen Attila. – Most is szívesen segítettem ebben a munkában, mert jó célt szolgál.

– Először arra gondoltam, hogy nagyon sok idő alatt leszünk készen ennyi ajándékkal, de jól haladunk, és biztosan teljesíteni tudjuk a vállalásunkat – magyarázta Szalai Nándor. – Nagyon szeretem a közös programokat, mert jól lehet csapatban dolgozni. Ilyenkor sokat beszélgetünk, és egymástól is tanulhatunk.

– Szerintem ajándékot adni nagyon jó dolog, mert beleadhatod a saját szereteted – tette hozzá Seffer Tamás. Ilyenkor mindenkire, akit szeretünk, gondolni kell. A szeretet és az ajándék együtt akár gyógyíthat is.

https://teraszvaros.blogstar.hu/./pages/teraszvaros/contents/blog/35707/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?