Önbizalomnövelő beszédkészség

A gyermekek beszédkészségének fejlesztése egyben az önbizalmuk növelésével is párosulhat, ami sikeresebbé teheti a holnap felnőttjeit. Tudja ezt jól a városvezetés is, ezért adott helyet örömmel a logopédusok tanácskozásának a Logopédia Európai Napján a Lőrinci Nagykönyvtárban.

A Fővárosi Pedagógiai Szakszolgálat XVIII. kerületi Tagintézményének logopédusai hatodik alkalommal rendezték meg fórumukat.

A játékos programok sorát Ravaszné Bencze Veronika indította az önként jelentkező apróságok közreműködésével. Közösen előadott dalocskával, mondókával melegítette be a vendégeket. Sósné Pintye Mária, az ELTE Logopédiai Szakcsoportjának egyetemi oktatója a fonológiai tudatosság fejlesztésére irányuló, gyorsan, élményszerűen megvalósítható játékok sokaságát mutatta be a közönség aktív bekapcsolódása mellett.

Az aktivitás ekkor átbillent szuperaktivitásba. Gyermekek, felnőttek néha egymást túlkiabálva, mégis érthető módon jelezték a játékos feladványok helyes megoldását.

A program megvalósítását a Budapesti Család Esélyteremtési és Önkéntes Ház, a Béthel Alapítvány, a Lőrinci Nagykönyvtár, a kerületi logopédusok, valamint a Betűbazár Fejlesztő Könyvek és Játékok Boltja támogatta.

https://teraszvaros.blogstar.hu/./pages/teraszvaros/contents/blog/36378/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?