A kulturális élet pestszentlőrinci kovásza

A XVIII. kerületi Teleki utcai magánalapítású galéria igyekszik a helyi kulturális élet kovásza lenni. A galéria rendhagyó akciókkal igyekszik a szélesebb közönséghez is szólni. Ughy Attila polgármester a legújabb kiállítás megnyitóján meleg szavakkal jelezte, hogy közel áll a szívéhez a galéria.

A költészet napjára időzítették a Fehéren Feketén Galéria legújabb kiállításának megnyitóját.

– A Fehéren Feketén Galéria hosszú ideje fontos része a kerület kulturális életének. Nemcsak azért, mert itt alkotó művészeknek, művészcsoportoknak nyújt bemutatkozási lehetőséget, hanem azért is, mert következetesen kiveszi a részét a fiatal tehetségek neveléséből. Kívánom, hogy még sokáig töltse be ezt a szerepet – mondta április 11-én a galéria gyűjteményes kiállításának megnyitóján Ughy Attila polgármester, aki Szarvas Attila alpolgármesterrel közösen mondott köszöntőt az eseményen.

A galéria rendhagyó akciókkal igyekszik a szélesebb közönséghez is szólni. Ilyen az őszi kerítéstárlat, amelynek évente ez a kiállítóhely a központja: ilyenkor a kezdeményezéshez csatlakozó alkotók nem odabent, a megszokott falakon mutatják be a munkáikat, hanem a Teleki utca kerítésein és kövezetén.

A mostani kiállítást szándékosan igazította a galériát alapító és működtető Nádasdi Mihály a költészet napjához: a megnyitóünnepségen több vers is elhangzott. A bemutatott munkákat – festményeket, grafikákat, fafaragásokat, kisplasztikákat – pedig a galéria körül csoportosuló alkotók hozták el, illetve azok a fiatalok, akik ebben a műhelyben kaptak lehetőséget az első szárnypróbálgatásokra.

A kiállítás előzetes bejelentkezés alapján (30-735-7050) május 31-ig tekinthető meg a Teleki utca 26/B alatti galériában.

https://teraszvaros.blogstar.hu/./pages/teraszvaros/contents/blog/37432/pics/lead_800x600.jpg
fehéren-feketén,galéria1,Szarvas Attila
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?