Gyerekricsajtól lesz hangos a megújuló sporttelep

“Végre visszakapja régi fényét a pálya. Büszke vagyok rá, hogy ismét gyerekricsajtól lesz hangos a sporttelep” – mondta Ughy Attila polgármester a Vilmos Endre Sportcentrumban, ahol saját bevallása szerint maga is focizott gyerekként.

A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) elindította a Budapesti pályafejlesztési programot, melynek első együttműködési megállapodását szerdán írta alá a XVIII. kerületi önkormányzattal. A program révén, előzetes felmérések után várhatóan minden kerületben épül vagy megújul egy focipálya a fővárosban.

A szerződés aláírása utáni sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a tulajdonosoknak mindössze annyit kell tenniük, hogy 10 százalékos önrészt vállalnak, és biztosítják a terület előkészítését is. Az MLSZ rávilágított arra, hogy az ’50-es években 273 focipálya volt Budapesten, de ez 2011-re alig több, mint százra csökkent, pedig a regisztrált játékosok közel egynegyede a fővárosban lakik.

“A hitelesített nagypályák mindössze hat százaléka van Budapesten, miközben az igazolt labdarúgó 24 százaléka fővárosi, azaz itt a legkisebb az egy főre jutó pályák száma” – mondta Gundel Takács Gábor, az MLSZ budapesti igazgatóságának társadalmi elnöke.

Büszkén jelenthetjük, hogy a program első lépéseként Pestszentlőrincen és Pestszentimrén három pálya újul meg. Felújítják a Vilmos Endre Sportcentrumban az élőfüves pályát, illetve egy műfüveset hoznak létre világítással, másrészt a Gergely utcai (jelenleg használaton kívüli) sportpályán megújítják az élőfüves nagypályát és négy öltözővel bővítik, harmadrészt a Deák Ferenc Bamba Sportcentrumban szintén öltözőket építenek.

Az önkormányzat tájékoztatása szerint nagyjából 150 millió forinttal járul hozzá a három sporttelepen végbemenő munkálatokhoz, de szükség is van az új pályákra, mert a kerületben hat amatőr egyesület működik – olvastuk a jochapress.hu-n.

https://teraszvaros.blogstar.hu/./pages/teraszvaros/contents/blog/37733/pics/lead_800x600.jpg
Gergely utcai sportpálya,Gundel Takács Gábor,MLSZ,műfüves,Ughy Attila,Vilmos Endre Sportcentrum
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?